čt., 9. duben 2020 22:35

Vítkovice v příští sezóně dál povede Trličík se Svozilem

Mojmír Trličík s Ladislavem Svozilem na střídačce Vítkovic Mojmír Trličík s Ladislavem Svozilem na střídačce Vítkovic Zdroj: Deník / Lukáš Kaboň
Ostrava – Hokejové Vítkovice v sezóně 2020/2021 bude dále trénovat dvojice Mojmír Trličík a Ladislav Svozil, kteří mužstvo převzali v polovině loňského ročníku po odvolaném Jakubu Petrovi a Pavlu Trnkovi. V pozici třetího asistenta byl také Rostislav Klesla, ten ale na lavičce A-týmu v příští sezóně pokračovat nebude.

V hokejových kuloárech se spekulovalo, že by se novým trenérem ostravského celku mohl stát Vladimír Országh, bývalý křídelník Nashville Predators a trenér Slovanu Bratislava či Banské Bystrice. Nakonec dal ale klub opět důvěru šestapadesátiletému matadorovi, který pomohl zachránit Vítkovicím účast v nejvyšší soutěži a mezi jehož největší úspěchy patří stříbro z roku 2011. „Probírali jsme všechny možnosti, bavili jsme se mezi sebou jak s trenéry, tak s novým sportovním šéfem Romanem Šimíčkem. Ze všech variant jsme nakonec vybrali tu, která je pokračováním cesty, kterou jsme nastoupili v minulé sezoně. Mojmír Trličík je zkušený a kvalitní trenér, což dokázal už v minulosti,“ vysvětluje majitel klubu Aleš Pavlík. Trličík zahájí sezónu na vítkovické střídačce počtvrté, celkově se ale jedná už o jedenácté angažmá u vítkovického Áčka. „Jsem rád, že můžu pokračovat. Ty emoce, které jsem zažíval po zbytek minulé sezony a které mi s sebou extraligový zápřah přinášel, byly pro mě obrovskou motivací,“ říká nový lodivod týmu. V roli asistenta bude pokračovat Ladislav Svozil, který stál na střídačce Vítkovic celkem desetkrát, z toho pětkrát působil jako hlavní trenér. „Samozřejmě mám radost, že můžu nadále spolupracovat i s Ladislavem Svozilem. Už jsem v minulosti několikrát zmínil, že jsme spolu ve Vítkovicích spolupracovali dříve dlouhodobě a velice úzce. I on se podepsal svými konzultacemi pod stříbro v sezoně 2010/2011 a jsem za něj jako za kolegu na střídačce rád nejen kvůli jeho odborným kvalitám, ale i kvůli jeho nadhledu,“ uzavírá Trličík. 

Trenérské duo bude nyní úzce spolupracovat s novým sportovním šéfem (dříve generálním manažerem) Romanem Šimíčkem, který přebírá funkci po Jakubu Petrovi. „Já jsem už s trenéry mluvil a jsem připravený jim vytvořit maximální komfort a být jim maximálně nápomocný k tomu, aby měli odpovídající podmínky pro svou práci a také k tomu, abychom společně vrátili Vítkovice do vyšších pater a neopakoval se záchranářský boj minulé sezony,“ zmiňuje ostravský rodák, jehož úkolem bude sestavení kádru na následující ročník Extraligy.

Nová extraligová sezóna by měla odstartovat 18. září, Vítkovice na svém ledě přivítají Vervu Litvínov.

 

 

Zobrazeno 1034 krát
Naposledy upraveno: pá., 10. duben 2020 16:58
Pro psaní komentářů se přihlaste