út., 8. listopad 2016 21:37

Vítkovice ve čtvrtfinále Ligy mistrů zdolaly Liberec

Roman Sturcz vstřelil v zápase 2 góly Roman Sturcz vstřelil v zápase 2 góly Zdroj: Oficiální twitter HC Vítkovice Ridera
Ostrava – Do odvety osmifinále hokejové Ligy mistrů šli vítkovičtí hokejisté na Liberec s jednogólovým mankem. První vzájemný duel totiž dopadl lépe pro aktuálního českého extraligového šampiona, který však na domácím ledě v prvním zápase vstřelil pouze jednu branku. Domácím přibyla na soupisce nová posila, slovenský útočník Radoslav Tybor. Z marodky se navíc vrátil odchovanec Slovanu Bratislava, Karol Sloboda. Bílí tygři zase posledních pět extraligových zápasů neprohráli a nastříleli celkem osmnáct branek.

Vítkovice nastoupily do zápasu velmi aktivně. Po pěti minutách však musely čelit první přesilovce hostů. Za podražení usedl na trestnou lavici Zdráhal. Ostravané udeřili právě v oslabení. Už v šesté minutě otevřel skóre utkání Roman Šturc, který si poradil s nádhernou přihrávkou Balána a šel do samostatného úniku. O největší šanci hostů se postaral před koncem třetiny Radivojevič, když se ocitl sám před brankou Dolejše. Kontaktní branku ale vstřelit nedokázal. Domácí tak šli do šaten s jednogólovým vedením.

Druhá dvacetiminutovka branku nenabídla. Příležitost skórovat však byla na obou stranách. Nejprve se před Dolejšovou brankou ocitl sám Ševc, který však puk za záda vítkovického gólmana neprocedil. Neúspěšný byl za Vítkovice také Roman, jenž se ocitl v podobné herní situaci jako jeho soupeř.

Na začátku třetí periody čelili domácí vyloučení Výtiska ještě z konce druhé třetiny za nedovolené bránění a napadení rozhodčího. Bílí tygři však ani další přesilovku nevyužili. K puku se ovšem dostal Roman Sturcz, jenž šikovnou kličkou oklamal libereckého beka a potom i brankáře Willa. V čase 44:50 se tak vítkovické publikum radovalo z druhého gólu. Vypadalo to, že postup mají domácí nadosah. Po time-outu hostů ale utkání zdramatizoval Bulíř, jenž dorazil do Dolejšovy brány puk, který se předtím nešťastně odrazil od tyče. Liberec snížil na 2:1. Protože bylo celkové skóre série (2:2) po šedesáti minutách vyrovnané a v hokejové Lize mistrů, na rozdíl od té fotbalové, neplatí vstřelený gól na venkovním hřišti, následovalo desetiminutové prodloužení tři na tři. Vítězný gól nakonec padl do sítě Bílých tygrů. Po úniku z vlastní modré a střele mezi betony skóroval Tybor. Do čtvrtinále hokejové Ligy mistrů tak postoupily Vítkovce, které se utkají s vítězem zápasu mezi Fribourgem (Německo) a Kuopio (Finsko).

Zobrazeno 1957 krát
Naposledy upraveno: ne., 13. listopad 2016 19:18
Pro psaní komentářů se přihlaste