st., 9. listopad 2016 14:44

Volejbalistky Šternberka zvou na sokolské derby

Extraligové družstvo žen TJ Sokol Šternberk Extraligové družstvo žen TJ Sokol Šternberk Zdroj: Martin Hroch
Olomouc – Kam ve Šternberku na kvalitní sportovní zážitek? Možností je více, ale určitě mezi nimi nechybí zápasy ženského volejbalového družstva TJ Sokol Šternberk. Dnes od pěti hodin vypukne na domácí palubovce Ecce Homo extraligový boj s týmem TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE.

Sokolky se momentálně nachází na sedmé příčce tabulky soutěže a jejich soupeř obsazuje příčku osmou. To naznačuje, že by se mohlo jednat o vyrovnaný zápas. Naposledy se na domácí půdě tým Šternberka rval s družstvem KP Brno, se kterým svedly Hanačky pětisetový boj ve prospěch Brna.

"Popravdě jsme ve Šternberku očekávali velmi náročný zápas. Myslím si, že je nejlépe složený za poslední čtyři roky a tím pádem si nikdo nemyslel, že tady přijedeme lehko vyhrát, právě naopak. Myslím si, že tady i z těch favoritů ještě někdo prohraje, protože to družstvo je připravené, motivované a dobré," okomentoval zápas trenér KP Brno Marek Rojko.

Mezi nejzajímavější změny hráčského kádru pro tuto sezónu patří příchod Soni Dosoudilové Novákové, která se účastnila olympijských her v Sydney a Aténách a Jany Napolitano Šenkové, která dlouho vedla český národní tým coby kapitánka. Obě mají za sebou dlouholetá zahraniční angažmá.

"Letošní sezónu se kádr sokola rozšířil o nové zkušené hráčky, které by měly pomoct v růstu mladým talentům. I když se mezi některými hráčkami týmu objevují až skoro generační rozdíly, tým si velmi dobře sedl. Jsme výborná parta a doufám, že to dokážeme přenést i na hřiště a budeme v letošní sezóně předvádět dobrý volejbal, který přivede do šternberské haly co nejvíce diváků," dodává hrající asistentka trenéra Markéta Janečková.

Zobrazeno 2455 krát
Naposledy upraveno: so., 12. listopad 2016 19:36
Pro psaní komentářů se přihlaste