ne., 13. listopad 2016 17:04

Volkswagen představil omlazený Golf

Volkswagen golf 7. generace Volkswagen golf 7. generace Zdroj: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:VW_Golf_7_Blue_(11049784766).jpg
Wolfsburg - Německá automobilka Volkswagen ve čtvrtek 10. listopadu oficiálně světu ukázala facelift nejnovější generace svého modelu Golf. Představení proběhlo ve Wolfsburgu, kde se model Golf již léta vyrábí. Nová verze se oproti té původní bude lišit především v technice a přidáním nových asistenčních systémů. Prodej začne v Evropě na jaře v roce 2017.

Hlavní novinkou, kterou Golf v rámci omlazení dostane bude nový motor – 1,5 evo. Tento zážehový čtyřválec bude mít výkon 110 kw a točivý moment 250 N.m, kterého dosáhne již při 1500 otáčkách. Tento motor bude i dostupný ve verzi bluemotion. Bude mít výkon 96 kw a točivý moment 200 N.m. Jeho výhodou bude nižší spotřeba, která by dle výrobce měla být až o jeden litr na 100 kilometrů nižší než u konkurence.
Nový motor se pyšní několika novými technologiemi. Mezi ně patří například turbodmychadlo s elektricky ovládanou geometrií lopatek nebo schopnost motoru šetřit palivo vypínáním motoru v určitých situacích, přičemž přepracovaný bateriový systém se postará o funkčnost řízení a brzd. Samozřejmostí u nového agregátu bude přítomnost moderního systému vstřikování common-rail nebo systém vypínání válců motoru.
Nové motory dostanou také ostatní verze Golfu. Sportovní provedení modelu budou mít od příštího roku posílené dosavadní agregáty na vyšší výkon. O dieselových motorech se automobilka nevyjadřovala. Změny by ovšem měly proběhnout u motorů hydbridní verze Golfu GTE a čistě elektrické verze Golf-e, které by díky změnám měly mít prodloužený dojezd. Třeba dojezd Golfu-e, by se tak měl zvýšit ze stávajících 150 kilometrů až na 300 kilometrů na jedno nabití.
Novinky proběhnou také u převodovek. Automatické převodovky DSG budou mít 7 převodových stupňů oproti stávajícím 6 stupňům.
V oblasti designu moc změn nenastane, což ovšem u konzervativní značky jako je Volkswagen není nic neobvyklého. Mírné úpravy prodělal přední nárazník a přední světla mají novou grafiku a mohou být k dostání jako plně led diodové (oproti nynějším xenonovým). Vzhled interiéru zůstane téměř beze změn. Interiéru zůstala typická palubní deska mírně natočená směrem k řidiči. Golf dostane nový infotainment, který bude mít úhlopříčku 9,2 palce a bude možné ho ovládat za pomoci gest. Nově bude k dispozici také 12,3 palcový digitální štít, kterým již disponují modely Passat a Tiguan.
Inovace proběhnou i mezi asistenčními systémy. Modernizovaný Golf získá asistenční systém pro jízdu v kolonách, dále vylepšený systém automatického brždění (front assist), nebo nové parkovací systémy.
Aktuální sedmá generace modelu Golf, která se vyrábí ve čtyřech fabrikách se prodává již od roku 2012 a zatím se jí prodalo přes 3,2 miliony kusů. Faceliftované provedení se začně prodávat na jaře příštího roku a hned od začátku bude dostupně ve všech verzích.

Zobrazeno 2191 krát
Naposledy upraveno: út., 15. listopad 2016 11:12
Pro psaní komentářů se přihlaste