út., 12. březen 2019 16:24

Voráček suspendován na dva zápasy. Zastala se jej NHLPA

Jakub Voráček Jakub Voráček Zdroj: nhl.com
New York / Philadelphia – Českému hokejovému útočníkovi udělila disciplinární komise NHL dvouzápasový trest za sobotní zákrok na Johnnyho Boychuka z týmu New York Islanders. Kvůli kontroverznosti zákroku se jej zastala hráčská asociace NHLPA, která nyní požaduje zkrácení Voráčkova trestu.

Sobotní zápas Philadelphia Flyers versus New York Islanders přinesl příznivý výsledek 5:2 pro Flyers, ale také značnou ztrátu. Ve 46. minutě byl útočník Jakub Voráček vyloučen na pět minut za nedovolené bránění proti Johnny Boychukovi. Dodatečně dostal od disciplinární komise NHL dvouzápasovou suspendaci, kvůli které vynechal pondělní zápas s Ottawou, který Philadelphia vyhrála 3:2.

Verdikt komise vzbudil rozpaky i u samotného Voráčka, který na něj zareagoval na svém twitterovém profilu vysmátými smajlíky.

„Hlavními příčinami byla vzdálenost obou hráčů od puku, značný kontakt s Boychukovou hlavou a síla nárazu. Není důvod, aby hráč v Boychukově pozici očekával silný náraz do hlavy od soupeřových zad," zdůvodnila liga suspendaci. 

Podle webu nhl.cz se Voráček jen postavil do cesty utrženému vagónu, který se na něj řítil vysokou rychlostí. Ano, srážka to byla s ohledem na Boychukovu hlavu nepříjemná, ale útočník Philadelphie nebyl primárním agresorem, zvolil jen ne úplně šťastný způsob obrany.

Zákrok budí u mnohých rozpaky a kvůli své kontroverznosti se hráčská asociace NHLPA odvolala proti Voráčkově suspendaci. Pokud NHLPA uspěje, mohl by kladenský odchovanec nastoupit už ke čtvrtečnímu duelu s Washingtonem.

Zobrazeno 1097 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2019 20:19
Pro psaní komentářů se přihlaste