so., 4. prosinec 2010 18:03

Výstava koček

O víkendu se na Výstavišti Flora Olomouc koná již dvacátý šestý ročník mezinárodní výstavy koček. Součástí výstavy je vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích a vyhlášení absolutního šampiona výstavy, v sobotu dokonce i výstava morčat. Hlavním organizátorem je Zoologická organizace Olomouc společně s Českým svazem chovatelů a Sdružením chovatelů koček ČR.

Do Olomouce přijedou chovatelé z celé České republiky, ale i z Norska, Švédska, Ukrajiny, Rakouska a Itálie. Návštěvníci se mohou těšit na více než pět set koček, které zastoupí různá plemena ze všech koutů světa. Představí se mainská mývalí, norská lesní, britská krátkosrstá kočka, kočka perská, kočka kartouzská aj. Poprvé se ukáže i nově vyšlechtěné plemeno něvská maškaráda.

Zájemci se mohou od chovatelů dozvědět, jak se o kočky starat a co všechno je k chovu zapotřebí. Chovatelské potřeby mohou přímo na výstavišti zakoupit na stáncích, které nabízí jak základní potřeby jako krmivo a pelíšky, tak i pamlsky a hračky. Hned u vchodu jsou k mání kočky z olomouckých útulků, které prošly veterinární prohlídkou a čekají na nový domov.

Protože výstava připadá na Mikuláše, někteří chovatelé by měli na doporučení organizátorů dorazit převlečení za mikulášskou trojici, což ocení rodiny s dětmi. Výstava se koná v sobotu od 9:30 do 17 hodin a v neděli od 9:30 do 16 hodin v pavilonu A.

 

Zobrazeno 3177 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste