čt., 12. prosinec 2019 22:18

Zabraňte plýtvání jídlem díky mobilní aplikaci Nesnězeno

Nesnězeno Nesnězeno Zdroj: facebook Nesnězeno
Plýtvání je v poslední době velké téma, ať už se jedná o plýtvání energiemi, časem nebo jídlem. V každé restaurauci, bistru, kavárně či pekárně zbyde každý den několik produktů, které se nakonec vyhazují. Díky aplikaci Nesnězeno tomu tak být nemusí. Už 312 podniků po celé České republice potravinami neplýtvá. Co nestihnou prodat, nabízejí přes aplikaci s minimálně 30 procentní slevou.

Nesnězeno založili Jakub Henni a Michaela Gregorová nejprve jako facebookovou stránku, později vznikla aplikace pro Brno. Dnes už se zapojují podniky z celé republiky. Jedná se především o Brno, Prahu, Olomouc, Ostravu a České Budějovice. 

Nesnězeno je ke stažení zdarma, a to jak na App Store, tak na Google Play, na své si proto přijdou úplně všichni. Používání je velice jednoduché, po stažení aplikace je nutné projít krátkou registrací, potom už aplikace sama vyhledává podniky z nejbližšího okolí a ukáže nabídky konkrétních pokrmů za lepší ceny. 

U každého jídla vidíme původní a novou cenu, počet porcí, fotku, adresu podniku a hodinu, do které musíme jídlo vyzvednout. Jídlo, které chce uživatel koupit, lze zaplatit online přímo v aplikaci a vyzvednout v podniku. V případě, že podnik jídlo vyprodal, označí se v aplikaci šedivou barvou s nápisem „pro dnešek snezěno". 

Podniky v aplikaci nabízí pouze čerstvá a kvalitní jídla z daného dne, případně ta, u kterých se blíží datum expirace. Ve výsledku si zákazník odnese nejméně s třiceti procentní slevou stejně kvalitní jídlo jako každý, kdo zaplatí plnou cenu. 

Do projektu se může zapojit každý podnik, kterému zbývá nějaké jídlo. Registrace probíhá přímo v aplikaci nebo na webových stránkách, podmínkou je, že se pokrm musí nabídnout se slevou minimálně třicet procent. 

 

Zobrazeno 1686 krát
Naposledy upraveno: so., 14. prosinec 2019 10:16
Pro psaní komentářů se přihlaste