×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 872
st., 23. červen 2010 20:26

Začátkem léta se v Olomouci představí zahraniční folklorní skupiny

Prázdniny se blíží a je na čase začít si plánovat, co všechno by chtěl člověk stihnout a zažít. Jedním z lákadel na první červencový týden pro vás může být druhý ročník Dancing Europe – mezinárodního projektu mládežnických folklórních tanečních skupin, který proběhne v týdnu od druhého do osmého července.

Akci, pořádanou pod záštitou primátora města Olomouce a hejčínského gymnázia v zastoupení Ivana Studničky, navštíví taneční soubory z Lotyšska, Španělska, Bulharska a Česka. Každý večer je od 19:30 pro veřejnost na nádvoří Armádního domu v Olomouci pořádán jednou ze zúčastněných zemí „národní večer“, na kterém každá výprava představí svá tradiční jídla, pití, ale i například hudbu a tance. Některé večery pak budou věnovány přímo výuce národních tanců.

V průběhu celého pobytu budou taneční skupiny nacvičovat společné vystoupení na workshopech, které představí při závěrečném večeru, na němž vystoupí i vojenský umělecký soubor Ondráš.

Letošní akce je již druhým ročníkem. První proběhl před třemi lety na hejčínském gymnáziu, taktéž pod taktovkou Ivana Studničky, a zúčastnily se jej folklorní skupiny ze Slovenska, Maďarska, Polska a Česka.

Program:

Pátek 2. 7. - Lotyšský národní večer
Sobota 3. 7. - Španělský národní večer
Neděle 4. 7. - Výuka lotyšských a španělských tanců
Úterý 6. 7. - Bulharský národní večer
Středa 7. 7. - Český národní večer
Čtvrtek 8. 7. - Výuka bulharských a českých tanců

Foto: http://ec.europa.eu

 

Zobrazeno 2396 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39

Pro psaní komentářů se přihlaste