po., 24. duben 2023 11:22

Ze světové senzace nakonec ohromná ostuda. Německý časopis Die Aktuelle vydal rozhovor s Michaelem Schumacherem

Michael Schumacher slavící vítězství v Imole v roce 2000 Michael Schumacher slavící vítězství v Imole v roce 2000 Zdroj: Twitter Michaela Schumachera
Německo - Německý časopis Die Aktuelle se 15. dubna pochlubil na své titulní straně s tím, že se redakci povedl první rozhovor s Michaelem Schumacherem od jeho nešťastné lyžařské nehody z roku 2013. Po zveřejnění se ukázalo, že rozhovor nebyl s Michaelem Schumacherem, ale odpovědi byly vytvořeny umělou inteligencí. Rodina Michaela Schumachera už na popud tohoto rozhovoru hodlá podniknout právní kroky.

Časopis se na titulní straně chlubil s úplně prvním rozhovorem se sedminásobným šampionem Formule 1 Michaelem Schumacherem „První rozhovor! Světová senzace". Na spodní straně ještě dodatkem „Zní to klamně reálně". Dále sliboval, že nebudou žádné nicneříkající a mlhavé věty od nejbližšího okruhu Michaela Schumachera, ale odpovědi přímo od čtyřiapadesátiletého Schumachera. Až po zveřejnění vyšlo najevo, že rozhovor byl vygenerován umělou inteligencí.

titulní_strana_Die_Aktuelle_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

Manažerka a mluvčí Schumacherovy rodiny Sabine Kehm potvrdila, že rodina chce podniknout právní kroky proti německému bulvárnímu časopisu Die Aktuelle. Nebude to poprvé, co jsou Schumacherovi ve sporu s Die Aktuelle. Už v roce 2015 časopis publikoval, že žena Schumachera Corinna si našla „novou lásku", ale později se ukázalo, že se jednalo o dceru Ginu. 

Letos to bude deset let od Schumacherovy nehody na lyžích ve francouzském Meribelu. O jeho stavu se neví téměř nic, rodina bedlivě chrání Schumacherovo soukromí. V médiích se objevují výpovědi, ze kterých se nedá zjistit stav Schumachera, od Schumacherových spolupracovníků jako například Jean Todt nebo Ross Brawn, kteří ho navštěvují . Ani dokument Schumacher z roku 2021 žádné nové informace o jeho zdravotním stavu nepřinesl.

Funke Mediengruppe, jenž vydává Die Aktuelle 21. dubna vyhodil šéfredaktorku Anne Hoffmann, která ho vedla od roku 2009. Funke se ve své zprávě ještě omluvili rodině Schumachera „Tento nevkusný a zavádějící článek se nikdy neměl objevit. V žádném případě neodpovídá standardům žurnalistiky, které my a naši čtenáři očekáváme od vydavatele, jako je Funke," uvedla ředitelka vydavatelství Funke Mediengruppe Bianca Pohlmann.

Zobrazeno 307 krát
Naposledy upraveno: po., 24. duben 2023 11:50
Pro psaní komentářů se přihlaste