ne., 22. říjen 2017 11:15

Žebříček Top 100 DJs opět ovládl Martin Garrix

Martin Garrix na jedné ze svých shows Martin Garrix na jedné ze svých shows Zdroj: http://www.youredm.com/
Amsterdam - Jako každý rok, i letos vyhlašoval časopis DJ Mag svůj slavný žebříček Top 100 DJs. Tentokrát se vyhlášení konalo 21. října v Amsterdamu. Jako nejlepšího DJ světa stejně jako minulý rok vyhlásili Martina Garrixe. To není pro většinu jeho příznivců žádné překvapení, jelikož jeho písničky bourají hitparády a na festivalech elektronické taneční hudby patří mezi nejžádanější účinkující.

"Miluji vás lidi, díky, že jste součástí této šílené cesty," uvedl nizozemský DJ a producent po vyhlášení na svém Twitteru. Mezi jeho největší hity z roku 2017 patří songy jako Scared To Be Lonely nebo There For You, které mají na YouTube stovky milionů zhlédnutí.

Druhá příčka zůstala také beze změny. Od loňska patří belgickému duu Dimitri Vegas & Like Mike. Bronzovou pozici obsadil Armin van Buuren, který už má na kontě pět vítězství z předchozích let a je tak rekordmanem v celkovém počtu výher.

Největším skokanem se stal norský DJ Alan Walker. Umístil se na sedmnácté příčce a oproti roku 2016 si tak polepšil o 38 pozic. Naopak nejvíce si pohoršilo ruské trio Swanky Tunes, jehož členy jsou Vadim Shpak, Dmitry Burykin a Stanislav Zaytsev. Umístili se až na 99. místě, což je o 72 příček horší výsledek než loni.

Za zmínku stojí i švéd Tim Bergling, uměleckým jménem Avicii. V roce 2016 oznámil, že už nebude jezdit na tour a nových písniček se jeho fanoušci dočkali až před nedávnem. A tak místo tradičních předních příček obsadil až pozici číslo 28.

DJ Mag je britský měsíčník zaměřený na EDM - elektronickou taneční hudbu. Vychází od roku 1991 a nejvíce proslul svou anketou Top 100 DJs, ve které si čtenáři volí nejlepší DJs. V dnešní době se ale žebříček setkává s kritikou - už prý není o talentu, ale o popularitě a marketingových tricích samotných DJs.

Zobrazeno 2983 krát
Naposledy upraveno: st., 25. říjen 2017 09:14
Pro psaní komentářů se přihlaste