so., 4. prosinec 2021 17:57

Zemřel Apetor. Youtuber, který se proslavil pitím vodky a svéráznými videi o otužování

Apetor Apetor Zdroj: https://www.instagram.com/p/B9Muw1TgtFB/
Apetorovi, občanským jménem Torovi Eckohofovi bylo 57 let. Při natáčení nového videa na zamrzlém rybníku u norského města Kongsberg se pod ním ulomil led. Po vylovení potápeči byl převezen do nemocnice, kde i přes snahu doktorů zemřel.

Apetor se proslavil přispíváním na sociální síť YouTube, kde dával videa ze svého běžného života. Norský lakýrník z města Sanderfjord se stal díky svému unikátnímu stylu celebritou. V jeho videích jsme mohli vidět bruslení na rozmrzajícím jezeře s motorovou pilou v ruce, neustálé otužování v zamrzlé vaně nebo zběsilou jízdu na sněhu ve starém Volvu. V žádném klipu nesměla chybět vodka nebo jiný druh tvrdého alkoholu, který nor v prostřizích konzumoval a po polknutí dělal charakteristické zvuky. Možná právě i díky tomu má Apetorův kanál na YT přes 1 200 000 odběratelů. Vodky pil dokonce ve videích tak moc, že musel do popisků psát, že ho žádný výrobce neplatí a že není dobrý nápad dělat to, co on.


Kromě obyčejných videí točil Apetor i různé speciály. Naposledy natočil pouze 4 dny před jeho smrtí narozeninový speciál s titulem: Nejsem mrtvý, je mi 57. Ve videu mohl divák vidět všechny typické prvky Apetorovy tvorby včetně koupání se ve studené vaně, pití vodky Vikingfjord, šílených grimasu a nepochopitelných skečů. Dalším normálním videem se mělo stát i to , které šel točit 26. listopadu. Na zamrzlém rybníku u města Kongsberg plánoval natočit typický kousek, kde bruslí na málo zamrzlé vodní ploše a u toho pije alkohol. Tenký led však praskl a bývalý lakýrník se propadl do ledové vody. Toho si všiml svědek, který zalarmoval záchranáře. Na místo přijel tým potápěčů, který ho po vylovení převezl do univerzitní nemocnice v Oslu. Podle norského webu vg.no však nebyla šance na záchranu velká a v sobutu sobotu odpojen od přístrojů.

K události se vyjádřila na sociální síti Facebook jeho žena Tove. „Měl to být normální pátek. Jel jsi k jezeru a těšil ses na bruslení. Ale něco se šíleně pokazilo. Skončil jsi ve vodě a tentokrát ses nevynořil, jako už mnohokrát před tím. Doktoři dělali vše, aby tě zachránili, ale byl jsi pod vodou moc dlouho. Děkuji za vše, co jsi pro mě a našeho syna udělal. Navždy budeme mít na tebe nepřeberně vzpomínek a vždy nám budeš chybět.“

Na sociálních sítích smutní  jak obyčejní fanoušci, tak například i známý DJ Alan Walker, který napsal: „Odpočívej v pokoji, legendo“.

Zobrazeno 2295 krát
Naposledy upraveno: st., 8. prosinec 2021 20:42
Pro psaní komentářů se přihlaste