čt., 8. duben 2021 18:05

Žena s nejdelšími nehty na světě je po 30 letech ostříhala

Williamsová překonala nejen svůj rekord, ale i samu sebe. O své nehty se vždy starala. Williamsová překonala nejen svůj rekord, ale i samu sebe. O své nehty se vždy starala. Zdroj: Emre Kanik
Houston, USA - Ayanna Williamsová zlomila Guinnessův světový rekord o nejdelší nehty v roce 2017. V té době její nehty měřily dohromady necelých 580 cm. Na jejich nalakování spotřebovala dvě lahvičky laku a celý proces manikúry trval přes 20 hodin. Nehty si nyní nechala ve středu 7. dubna ostříhat po více než 28 letech.

Před ostříháním měly nehty délku 733,55 cm. Tímto překonala svůj vlastní předchozí rekord. Doktorka Allison Readinger z Trinity Vista Dermatology v texaském Forth Worth použila po finálním měření na nehty speciální elektrickou rotační pomůcku. Bylo to poprvé od 90. let, kdy si je Ayanna nechala ostříhat. Loučení bylo hořkosladkou a emotivní záležitostí. Bezprostředně po proceduře Williamsová vyzkoušela, jaké je to dělat běžné věci s krátkými nehty. Konečně mohla jednoduše používat mobilní telefon nebo otevřít dveře bez strachu ze zlomených nehtů.
Již jako dítě milovala nehtové umění. Prý má mnoho vzpomínek na dětství, kdy se ptala své matky, zda by jí nehty změřila nebo nalakovala různými barvami. Její sny se jí v dospělosti rozhodně vyplnily.
„S nehty nebo bez, pořád budu královna,“ řekla Williamsová v rozhovoru pro Guinnessovu organizaci rekordů. Dále prohlásila, že je nyní neplánuje nechat narůst na více než 15 cm. Jejím cílem je nyní povzbudit další nehtové nadšenkyně ke zlomení rekordu. Ostříhané nehty budou vystaveny v muzeu Ripley’s Believe It or Not! v Orlandu na Floridě.
Rekord o nejdelší nehty na ženských rukou vůbec drží Lee Redmond. Ta si je nechávala růst od roku 1979. V roce 2003 měly délku 7 metrů a 51,3 cm. Redmond o ně však přišla v automobilové nehodě v roce 2009.

Zobrazeno 687 krát
Naposledy upraveno: po., 12. duben 2021 19:33
Pro psaní komentářů se přihlaste