čt., 7. listopad 2019 21:01

V Náchodě se podařilo po měsíci dopadnout žháře s bizarní zálibou

Z živého plotu se požár rozšířil na střechu rodinného domu. Z živého plotu se požár rozšířil na střechu rodinného domu. Zdroj: Michaela Kohnheiserová
Náchodsko - Série požárů tújí, ke kterým došlo v posledních týdnech na různých místech v Náchodě, má svého viníka. Policisté o víkendu dopadli teprve sedmnáctiletého mladíka, který je zatím obviněn minimálně ze sedmi požárů.

K poslednímu případu došlo v něděli 3. listopadu v noci, nedaleko základní školy v Bražci. Kvůli předešlým požárům policie zesílila hlídky a podezřelého žháře tak dopadli strážníci přímo na místě činu. Mladík je obviněn z podpálení několika keřů v těsné blízkosti rodinných domků. 

Požáry postupně zničily sedm živých plotů, střechu rodinného domu spolu s jednou místností a lampu veřejného osvětlení. Škoda se podle mluvčí náchodské policie Evi Prachařové odhaduje až na čtyři sta tisíc korun.

Vzhledem k jeho věku hrozí mladíkovi trest vězení na půl roku a také náhrada škody. Jaký byl motiv pachatelova činu zatím policie neví.

Zobrazeno 1065 krát
Naposledy upraveno: út., 12. listopad 2019 11:26
Pro psaní komentářů se přihlaste