čt., 24. červen 2010 20:47

Život na druhou

Právě dnes byla zahájena výstava fotografií Sáry Saudkové, která nese název Život na druhou. Zde jsou zachyceny ženy se svými rodinami, na tom by nebylo nic zvláštního. Ovšem každá z těchto žen má za sebou příběh, který stojí za zmínku.

Žena je předurčena k tomu, aby byla matkou. Ovšem některé si předtím musí prožít krušné období se zákeřnou nemocí, po němž naberou druhý dech, dostanou druhou šanci, tzv. Život na druhou. Tyto ženy porazily onkologické onemocnění lymfatického systému, staly se matkami a nechaly se vyfotografovat Sárou Saudkovou.

Jak se těmto ženám dnes žije? Je jednodušší být matkou nebo porazit nemoc? Mají strach? To vše se dá vyčíst z fotografií, které jsou až do soboty 26. 6. 2010 k vidění v lobby NH Congress Hotelu v Olomouci. Výstavu pořádá sdružení pacientů LYMFOM HELP ve spolupráci s Nadací pro transplantace kostní dřeně jako doprovodnou akci Olomouckých hematologických dnů. Odtud se výstava přesune do Prahy, kde budou fotografie k vidění až do konce července. V říjnu 2010 poté vyjde kalendář s těmito fotografiemi, jehož výtěžek z prodeje půjde na financování dalších osvětových aktivit. Více informací o celé akci naleznete na webových stránkách www.zivotnadruhou.cz.

Zdroj: lidovky.cz

 

Zobrazeno 2386 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39
Pro psaní komentářů se přihlaste