čt., 20. říjen 2016 22:33

Sparta vydřela v Izraeli tři body

Matěj Pulkrab se raduje z gólu. Matěj Pulkrab se raduje z gólu. Zdroj: www.isport.cz
Ve čtvrtek nastoupila letenská Sparta k utkání v Izraeli s tamním Hapoelem Beer Sheva. Utkání, ve kterém byla týmem, který měl méně ze hry, vybojovala nejtěsnější výhru 1:0. Gólem ve druhém poločase rozhodl střídající Matěj Pulkrab.

Sparta, stále ještě s úzkým kádrem způsobeným zraněními, odcestovala do Izraele k dalšímu utkání skupinové fáze Evropské ligy. Na trenérské lavičce byl znovu David Holoubek, zatím pořád jen jako dosavadní kouč.

Pražané nezačali utkání šťastně a celý první poločas se bránili. Jejich soupeř je zatlačil na obrané polovině a snažil se najít mezery v obraně. Defenziva však českému celku fungovala výborně. Pár náznaků gólových šancí sice protějšek měl, ale když už se dostal ke střele, tak narazil na výborného brankáře Koubka. Izraelský celek tak potvrzoval, že na tomhle stadioně ještě nikdy neprohrál. Působil lépe na míči a sparťany moc k ničemu nepouštěl.

Druhý poločas začala Sparta sympatičtěji a měla také pár náznaků, ale po první desetiminutovce se utkání vrátilo do kolejí z prvního poločasu. V 71. minutě však přišel z pravé strany centr Bořka Dočkala a na přední tyči úplně osamocený Pulkrab poslal Spartu do vedení a stanovil tím konečné skóre. "Byly plné tribuny, fantastická atmosféra. Po zápase nám jejich fanoušci i tleskali. O to víc to vítězství chutná," komentoval střelec jediné branky. Statistiky i obraz hry sice mluvil pro Hapoel, ale výsledek pro český tým.

"Viděli jsme pár jejich zápasů, ale nevěděli jsme, co od nich čekat. Míč jsme moc nekontrolovali, ale bylo to dnes hlavně o práci a týmovém výkonu," zaznělo z úst Ondřeje Zahustela, který se vrátil do sestavy po zranění. Na jeho slova navázal trenér Holoubek. "Vycházeli jsme z obranného bloku. Musíme přiznat, že měl soupeř více ze hry, ale byli jsme na ně dobře připravení. Smekám před hráči, výborně jsme to odbránili a odpracovali. Teď už ale musíme přepnout na nedělní utkání v Plzni," uvedl Holoubek.

Tyto tři body a výsledek souběžně hraného zápasu Inter Milán – Southampton (1:0) znamená, že Sparta je v čele tabulky skupiny K. Spartu čekají v šesti dnech tři zápasy. Po tomto s Beer Shevou se letenští představí v neděli v Plzni a potom ve středu v Mol Cupu na půdě Zlína.

 

Hapoel Beer Ševa - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 71. Pulkrab Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgič (všichni Chorv.). ŽK: Juliš, Holek, Dočkal (všichni Sparta).

Beer Ševa: Goreš - Bitton, Vítor, Cedek, Korhut - Radi (68. Buzaglo), Ogu, Hoban (73. Sahar) - Melikson, Maranhao (81. Ghadir), Nwakaeme. Trenér: Barak Bakhar.

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, M. Kadlec - Zahustel, Mareček, Dočkal, Holzer (46. Pulkrab) - Juliš (77. Lafata), V. Kadlec (90.+1 Dudl). Trenér: Holoubek.

Další zápas skupiny K: Inter Milán - Southampton 1:0 (67. Candreva).


         zápasy         výhry    Remízy        Prohry       Skóre        Body
1.Sparta            3            2            0            1         4:4           6
2.Southampton            3            1            1            1         3:1           4
3.Beer Sheva            3            1            1            1         2:1           4
4.Inter Milán            3            1            0            2         2:5           3
Zobrazeno 2109 krát
Naposledy upraveno: so., 22. říjen 2016 18:51
Pro psaní komentářů se přihlaste