pá., 5. duben 2019 14:02

Známe nominace na Billboard Music Awards

Billboard Music Awards Billboard Music Awards Zdroj: billboardmusicawards.com
Santa Monica – Za necelý měsíc, 1. května,  proběhne každoroční předávání cen Billboard. Nominace v hlavních kategoriích zveřejnilo duo Dan + Shay společně s Kelly Clarkson živě v ranní show Today. Nejvíce jich obdržela rapperka Cardi B, jejíž album Invasion of Privacy letos vyhrálo cenu Grammy za Nejlepší rappové album.

Ceny Billboard se od ostatních liší především tím, že nominace jsou na základě počtu přehrání písní, prodeje alb či hratelnosti v rádiích. Nominace ve všech 56 kategoriích oznámilo NBC prostřednictvím sociálních sítí. Největším překvapením je počet nominací patřící rapperce Cardi B. Ta se svými 21 nominacemi bojuje v 18 kategoriích. 17 nominací patří Drakeovi a Post Malonovi. Těsně za nimi je Travis Scott nebo taky XXXTENTACION, jenž byl zastřelen v červnu minulého roku.

Dalším překvapením jsou nominace v kategorii Nejlepší umělec na sociálních sítí, kterou ovládl žánr k-pop. Poslední dva roky cena patřila skupině BTS. Letos jsou nominované další dvě korejské skupiny EXO a GOT7. Ty kromě BTS bojují s Arianou Grande nebo s Louisem Tomlinsonem. BTS také obdrželi nominaci v kategorii Nejlepší duo/skupina, kde jsou nominování Dan + Shay, Imagine Dragons, Maroon 5 a Panic! At The Disco.

Tři nominace si odnesl i Bradley Cooper společně s Lady Gaga za jejich píseň Shallow ze Zrodila se hvězda. V kategorii Nejlepší soundtrack s nimi soutěží i písně z divácky úspěšných filmů jako Bohemian Rhapsody, Spider-Man: Paralelní světy nebo film Největší showman. O tom, kdo bude vystupovat na samotném předávání, zatím nejsou žádné informace. Podle nominací se dá očekávat, že vystoupí Cardi B nebo právě BTS. Ti si svůj debut na pódiu BBMAS odbyli už v roce 2017. Tehdy předvedli že na mezinárodní předávání cen právem patří.

Na všechny vítěze si musíme počkat do středy 1. května, kdy proběhne slavnostní ceremoniál v aréně MGM Grand Garden v Las Vegas. Ročníkem bude provázet Kelly Clarkson, jež si tuto důležitou roli vyzkoušela již minulý rok.

O tom, jak se zapojit do hlasování v určitých kategoriích se již brzy můžete dočíst na oficiálních stránkách BBMAS. Naleznete tam i úplné znění nominací.

Zobrazeno 1646 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. duben 2019 12:07
Pro psaní komentářů se přihlaste