út., 1. prosinec 2015 11:46

Znojemský advent ve znamení pádu a paniky

Znojmo - Už od začátku provázela Znojemský advent samá smůla. Vše odstartovalo první adventní nedělí, když město slavnostně rozsvěcovalo vánoční strom.

Policie uzavřela Obrokovu a Zelenářskou ulici z důvodu nahlášení podezřelého kufříku v okolí Městského úřadu. Lidé, kteří se přišli podívat na adventní program, tak byli neklidní, protože právě tyto ulice ústí na Horní náměstí, kde vše probíhalo. Pyrotechnik však místo bomby nalezl postavičku mimoně a vulgární kresbu. Policie teď pátrá po člověku, který kufřík odložil.

Druhé překvapení čekalo kolemjdoucí v pondělí ráno. Náměstí, nad kterým by se měl tyčit vánoční strom, bylo najednou bez ozdoby. Silný vítr ho totiž v noci z neděle na pondělí skácel na zem. I přesto, že byl kmen zlomený v místě uchycení, policie celou věc prošetřuje. "Cizí zavinění jsme nezjistili, nyní ještě ověříme, zda nedošlo k nedbalostnímu pochybení při instalaci stromu," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Radnice Znojma uvedla, že za pád stromu mohl silný vítr, jehož rychlost dosahovala téměř sta kilometrů za hodinu. Strom naštěstí nikoho nezranil, došlo jen k poničení několika ozdob.

Náměstí bez stromu nezůstalo na dlouho. Už v pondělí krátce po poledni lesníci Městských lesů přivezli nový vánoční strom, jedli z Oleksovic. Změny v původním programu Znojemského adventu 2015 se prý nechystají.

Zobrazeno 2983 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:59
Pro psaní komentářů se přihlaste