út., 21. listopad 2023 20:20

Zranění mladého záložníka zastínilo vítězství Španělska

Ferran Torres věnoval svůj gól Gavimu Ferran Torres věnoval svůj gól Gavimu Zdroj: Twitter: @SEFutbol
Španělský reprezentant Gavi si během nedělního zápasu mezi Španělskem a Gruzií přetrhl křížový vaz a poškodil meniskus v pravém koleni. Zranění ho vyloučí ze hry na celý zbytek sezóny.

Španělský trenér Luis de la Fuente nasadil záložníka Gaviho od samého začátku kvalifikačního zápasu s Gruzií i přesto, že zápas už pro národní tým nic neznamenal. Navíc vyměnil devět jiných hráčů. Za to byl již před zápasem kritizován. „Dobří hráči nemusí odpočívat,“ odpovídal na kritiku Fuente. Devatenáctiletý mladík ale stihl odehrát pouze dvacet šest minut, než si při pokusu o zpracování míče přivodil zranění a musel opustit hřiště.

Po prvním vyšetření se potvrdil nejhorší scénář. „Pondělní test ukázal, že má Gavi přetržený přední křížový vaz v pravém koleni a s tím spojené zranění menisku,“ vyjádřil se ke zranění hráčův domovský klub FC Barcelona. Také potvrdili, že bude mimo hru na zhruba devět měsíců. To je špatná zpráva nejen pro něj a Barcelonu, ale i pro španělskou reprezentaci, kde je Gavi oporou. V červnu se totiž v Německu hraje e vropský šampionát, což znamená, že se pravděpodobně nestihne uzdravit. „Je to velice těžký moment, nejen pro Barcelonu a Gaviho, ale i pro mě a reprezentaci. Jsme zničení, ale i tohle je fotbal, ta ošklivá stránka,“ vyjádřil se trenér španělské reprezentace. Dále pak doplnil, že zranění nemělo co dělat s tím, že by měl být vyčerpaný.

Španělsko nakonec zápas s Gruzií zvládlo i bez Gaviho. Svého soupeře přehrálo poměrně hladce 3:1. Za Španěly se premiérově prosadil Robin Le Normand a další barcelonský mladík Ferran Torres. Třetí gól si pak do vlastní sítě vstřelil Luka Lochoshvilli. Za Gruzii se o jediný úspěch postaral záložník Neapole Khvicha Kvaratskhelia. Španělsko již mělo jisté místo na šampionátu, kdežto Gruzie i v případě výhry neměla naději na postup.

Zobrazeno 214 krát
Naposledy upraveno: čt., 23. listopad 2023 18:44
Pro psaní komentářů se přihlaste