st., 9. prosinec 2009 21:43

Ztráta formy?

V dnešním zápase druhé nejvyšší hokejové ligy vyslala Olomouc negativní zprávu o své formě, když podlehla zcela poslednímu Šumperku na domácím hřišti 2:0. Tento fakt znepokojil olomoucké fanoušky, kteří by chtěli svůj tým, před nadcházejícím play off, vidět v lepší formě.

Hokejisté HC Olomouc se tři kola před koncem základní části představili na domácím hřišti, kde jim soupeřem byli hráči Šumperských draků. V dnešním zápase byli jednoznačným favoritem domácí, kteří drží tři kola před začátkem play off třetí příčku, zatímco celek z Šumperku je poslední. Tyto dva týmy od sebe dělí propastných 29 bodů.

Podle tohoto faktu se také vyvíjel dnešní zápas, ve kterém byli hráči Mory již od počátku aktivnější a častými střeleckými pokusy zaměstnávali bývalého královéhradeckého gólmana Alexandra Hyláka, který strážil Šumperskou branku. Tento brankář měl ve srovnání se svým protějškem Štefanem Žigárdym daleko více práce. To se ale po přestávce změnilo ve prospěch hostí, kteří svou aktivitu přetavili v první gól zápasu krátce po začátku druhé třetiny. Zbylé minuty prostřední části zápasu už byly poklidné a adrenalinových situací před brankami bylo pomálu. Třetí třetinu začali opět lépe hosté, kteří již v první minutě poslední části vstřelili druhou, a zároveň poslední, branku zápasu. Zbytek utkání už byl dohrán v pomalém tempu a nepřinesl prakticky žádnou akci, což byla velká škoda pro diváky, kteří přišli podpořit svůj tým.

Utkání tedy skončilo 2:0 pro Šumperk, který si připsal tři body, přesto však nadále zůstává poslední. Naproti tomu Olomouc nepodala vydařený výkon, kterým by chtěla upozornit na svou sílu a chuť bojovat o vítězství v 1. lize. Možná se ale jednalo o pouhé klopýtnutí, které Olomoučtí brzy napraví a poperou se o trofej pro vítěze druhé nejvyšší soutěže.

Branky (střelec, asistence):
25:45 Meluzín (Antonovič, Švaňhal); 35:10 Antonovič (Višňák)

Sestavy:
HC Olomouc:
Žigárdy, Ministr, Zábranský, Mikšan, Černý, Brančík, Čuřík, Paška, Mikel, Ondrušek, Zbořil, Nedbálek, Tomajko, Korhoň, Venkrbec, Bartoň, Lhotský, Selingr, Staněk, Kucharczyk

Salith Šumperk: Hylák, Višňák, Anderson, Sedlák, Ondráček, Rimmel, Zukal, Novotný, Janečka, Meluzín, Antonovič, Daneček J., Hulva, Přeučil, Podešva, Michalík, Orsava, Noga, Pekr, Švaňhal

Zobrazeno 1396 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste