so., 11. prosinec 2021 19:46

Zubař přišel v Itálii na očkování s falešnou paží. Chtěl získat certifikát bez očkování

vakcína proti Covidu-19 vakcína proti Covidu-19 Zdroj: https://pixabay.com/cs/photos/vakc%c3%adna-koronavirus-l%c3%a9ka%c5%99sk%c3%bd-ruka-6165772/
Italský doktor chtěl získat tzv. supercovidový certifikát, bez něhož by nemohl provozovat své služby. Kvůli svému odmítanému postoji k očkování přišel s falešnou rukou, do které mu měla sestřička aplikovat vakcínu. Ta si jeho pokusu všimla a alarmovala policii. Nyní hrozí muži až několikaseteurová pokuta.

Itálie - Muž přišel 2. prosince do očkovacího centra ve městě Biella ležícím zhruba 100 km na západ od Milána. Jeho cílem si bylo opatřit takzvaný supercovidový certifikát, bez něhož nemůže člověk v Itálii do barů, restaurací, na kulturní akce, nebo na lyžování. Navíc mu vadilo, že mu místní úřady zakázaly kvůli jeho odmítavému postoji k vakcinaci ordinovat. Ital se tak rozhodl vyřešit situaci po svém. Na levou paži si nasadil silikonový odlitek a doufal, že si sestřičky nevšimnou, že vakcínu očkují do umělé ruky. Podle Italského deníku La Republika byl přesvědčen, že mu jeho plán vyjde. Zdravotnice, která se mu chystala podat očkovací látku si ale hned všimla, že něco není správně. Umělá ruka byla sice na první pohled velmi podobná té pravé, avšak oproti zbytku jeho těla byla podle sestřičky příliš světlá a na dotek se vůbec nepodobala lidské kůži.

Po odhalení prosil sestřičku, aby mu certifikát vydala a nikomu nic neříkala. Ta místo toho zalarmovala policii, která nyní případ prošetřuje. Nyní hrozí Italovi za pokus o podvod až mnohaseteurová pokuta. K případu se vyjádřil i guvernér regionu Piemont Alberto Sirio (Forza Italia), který uvedl: „Zdá se to být jenom vtip, ale vtipného na tom není vůbec nic. Byl to čistě sobecký akt, který postrádá jakoukoliv známku zodpovědnosti“. Sestřička v rozhovoru pro La Republicu uvedla, že se cítí být uražena: „Dneska je obtížná doba. Lidé jsou často na zdravotníky naštvaní, často se s námi chtějí hádat. Incidenty, jako byl tento jenom mrhají našim časem“, uvedla.

 V Itálii se od podělí chystá zpřísnění supercovidového certifikátu, kdy už nebudou uznávány PCR testy. Podobně jako v České republice bude tedy v Itálii k prokázaní bezinfekčnosti třeba očkování či potvrzení o prodělané nemoci. Se zpřísněním pravidel prudce vzrostl zájem o 1. dávky očkování. V Itálii je plně naočkováno přes 74 % obyvatel a řadí se tak mezi nejproočkovanější země EU.

 

Zobrazeno 659 krát
Naposledy upraveno: út., 21. prosinec 2021 12:53
Pro psaní komentářů se přihlaste