Filtrované články podle data: pondělí, 28 říjen 2019

Anglie – Desáté kolo nejvyšší anglické soutěže o víkendu nepřineslo snad žádný překvapivý výsledek. Favorité jako Manchester City, Manchester United, Chelsea či Liverpool zvítězili, a tak by se zdálo být vše běžné jako sychravé počasí na Britských ostrovech. Bouři ale přinesl hned páteční zápas mezi Southamptonem a Leicesterem City.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Los Angeles - Ještě před pár lety nazýval sám sebe Yeezus. Teď ale zřejmě dospěl k názoru, že Ježíš je jen jeden. Kanye West totiž vydal nové album s názvem Jesus is King. Název vypovídá o tom, že album má silně náboženský podtext. Kanye West totiž spojil gospel s rapem.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - Jedna z nejznámějších knih olomouckého rodáka Patrika Hartla se dočká filmového zpracování. Natáčení již před několika dny odstartovalo a premiéra je naplánována na prosinec 2020. Hlavní role si zahrají Hynek Čermák nebo také Martin Hofmann.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Brno - Klub Favál 23. listopadu navšítíví čtyři soundsystémy z Čech a Slovenska. Tento unikátní projekt má na starosti uskupení Czech & Slovak Soundsystem Unity, kteří se rozhodli spojit scénu dohromady v jedné velké aréně.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Olomouc - Cestující v Olomouckém kraji čeká v rámci regionální železniční dopravy celá řada změn. Na Hané a Jesenicku začnou jezdit vozidla jednotného vzhledu, přičemž změny se ale nebudou týkat pouze exteriéru, ale také interiéru vozidel. Novinkou bude třeba Wi-Fi připojení k internetu v motorových jednotkách 814 Regionova a 646 Stadler.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Kladeruby – V rámci novely veterinárního zákona se uskuteční v obci Kladeruby hromadné čipování psů.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Britský zpěvák James Atrhur po pěti letech opět přijíždí do Česka. Nejúspěšnější vítěz britského X Factoru vystoupí 28. ledna 2020 ve Fórum Karlín. Fanouškům přiváží novou desku.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Bohumín - V sobotu proběhl první z pěti naplánovaných závodů Rychvaldského poháru v zimní sezóně. Celkem sedmdesát sedm účastníků celý den závodilo se svými rádiově řízenými modely aut.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Oklahoma - Basketbalisté Golden State Warriors prohráli i druhý zápas nové sezóny. Tentokrát nestačili na domácí Oklahomu jednoznačným výsledkem 120:92. Thunders si tak po odchodu Russela Westbrooka do Houstonu připsali po dvou porážkách první výhru v nové sezóně.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
po., 28. říjen 2019 11:45

Člověk v tísni z boje neutíká

Politické šarvátky a boje o území tady byly vždycky. Hodně z nás si myslí, že když se tato zvěrstva nedějí na našem území, tak se nás to netýká. Ovšem v tom je zásadní chyba. V dnešním světě, kdy se dostaneme z jednoho konce planety na druhý během jednoho dne, se nás dotýká už téměř vše.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Olomouc - Sešívané podlehly v pražském Edenu silnému Arsenalu. Nejvíce je potrápila Vivianne Miedem, která do brány sešívaných uklidila míč hned čtyřikrát.
Zveřejněno v: ZPRÁVY