po., 28. říjen 2019 23:31

Southampton se neslavně zapsal do historie Premier League. Lišky si s chutí zastřílely

Jediní dva brankáři viděli v PL výhru svého týmu o devět branek - Kasper Schmeilchel (na obrázku) a jeho otec Peter Schmeichel (v Manchesteru United) Jediní dva brankáři viděli v PL výhru svého týmu o devět branek - Kasper Schmeilchel (na obrázku) a jeho otec Peter Schmeichel (v Manchesteru United) Zdroj: Reuters
Anglie – Desáté kolo nejvyšší anglické soutěže o víkendu nepřineslo snad žádný překvapivý výsledek. Favorité jako Manchester City, Manchester United, Chelsea či Liverpool zvítězili, a tak by se zdálo být vše běžné jako sychravé počasí na Britských ostrovech. Bouři ale přinesl hned páteční zápas mezi Southamptonem a Leicesterem City.

Předzápasová čísla hovořila jasně pro tým hostů, což ztvrdil gólem již v 10. minutě anglický reprezentant Benjamin Chilwell. O dvě minuty později přišel klíčový moment utkání, když Bertrand fauloval a za hrubý zákrok musel předčasně do sprch. Domácí si v deseti lidech nevěděli rady a během 10 minut se prosadili hladové lišky hned dvakrát, jmenovitě Tielemans a Peréz. V 19. minutě bylo prakticky po zápase a Southampton už hrál jen o svou důstojnost, která začala pomalu ale jistě domácím protékat mezi prsty, a to po dalším zásahu Peréze a nejlepšího střelce Leicesteru Jamie Vardyho. Do poločasu stihli hráči „The Foxes“ tedy 5 zásahů mezi tři tyče už dost nešťastného brankáře Gunna. St Marry´s Stadium v Southamptonu ještě nevědělo, že se zde budou přepisovat dějiny, ale leccos tomu naznačil začátek druhé půle, kdy se Leicester do domácích pustil jako pořádně vyhladovělé lišky a po gólu Peréze, který tak dovršil svůj hattrick se skóre měnilo na číslici šest. Po dalších dvou gólech se ze svého hattricku mohl v samotném závěru radovat i Jamie Vardy. A když připočteme gól Madisona, tak nám po devadesáti minutách na tabuli svítilo i za mlhavého počasí jasně viditelných 0:9.

Pouze jeden tým v historii Premier League prohrál na domácím hřišti tak výrazným rozdílem jako právě Southampton. Nelichotivé prvenství do té doby držel Ipwich, který si z Old Trafford odvezdl rovněž devítigólovou nadílku.

Zobrazeno 853 krát
Naposledy upraveno: út., 29. říjen 2019 08:24
Pro psaní komentářů se přihlaste