Filtrované články podle data: úterý, 05 listopad 2019

V Urkistánu vře občanská válka. Že jste tento název ještě nikdy neslyšeli? Není se čemu divit, jde totiž o fiktivní blízkovýchodní stát ztvárněný v nejnovějším dílu střílečky Call of Duty. Dosud by bylo všechno v pořádku, vždyť zcela vymyšlené země jako např. Wakanda z komiksu o Black Pantherovi nebo Dinotopie vzešlá z hlavy Jamese Guenye patří k zábavnému průmyslu odnepaměti. Problém však tkví v tom, že zmíněný konflikt až nápadně připomíná současné dění v Sýrii, ba co víc, jako hlavní zlo je vyobrazeno Rusko.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Během října se ve všech 50 amerických státech shromáždily skupiny lidí, aby připomněly, že dámské hygienické potřeby nejsou zadarmo. Vznikly tak první hepeningy, které můžete najít pod hastagem #NationalPeriodDay. Hlavním poselstvím mítinků je poukázat na to, že ženy v různých koutech světa si kvůli finanční situaci nemohou dovolit něco tak běžného jako jsou tampony nebo vložky.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Česká republika - Venkovní teploty s přicházející zimou každým dnem klesají. Lidí, kteří nemají kde složit hlavu, je v České republice okolo 60 tisíc. Zájemci tak už mohou začít kupovat nocleženky, které umožňují lidem bez domova přečkat jednu noc v teple a třeba i někomu zachránit život nebo dát impuls k novému životu.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Hranice – 16. února příštího roku se uskuteční v obci Velká repríza divadelní komedie Paní Fantomasová se zlobí aneb Zločin v Muzeu čerstvého umění. Vstupné je dobrovolné.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Brno - Včera se v Brně uskutečnila veřejná diskuse s poslancem a zakladatelem TOP 09 Miroslavem Kalouskem.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Skladby jako Láska je láska, Trouba či Jsi můj pán zazní v opavském Kině Mír 7. listopadu za klavírního doprovodu Petra Maláska. Kromě těchto písní se zpěvačka chystá zazpívat i skladby z jejího nového alba Ta o mně, na kterém měl zásluhu český textař a zpěvák Marek Ztracený. Tento podvečerní recitál začne v 19 hodin.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
USA - Více než tisíc pracovníků společnosti Google podepsalo dopis zveřejněný v pondělí, v němž vyzývají jejich zaměstnavatele k závazku agresivního celofiremního klimatického plánu zahrnujícího odstoupení od smluv s průmyslem fosilních paliv.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Boston – Zápas plný zvratů viděli diváci v bostonské TD Garden, kde tamní Bruins dokázali přetlačit svého rivala z Pittbsurghu. Boston ve druhé třetině vedl už 3:0, jenže Penguins stihli do konce druhé části stav otočit a do třetí třetiny nastupovali s jednogólovým náskokem. Ovšem v poslední části hry zaúřadoval Brad Marchand a Boston nakonec zvítězil v poměru 6:4. Zmiňovaný hokejista si v zápase připsal tři body za gól a dvě asistence a posunul se tak na druhou příčku v kanadském bodování celé soutěže. Jeho spoluhráč David Pastrňák si v zápase připsal dva body za gól a asistenci a s 29 body tak stále vede tabulky produktivity, zároveň je se 14 góly nejlepším střelcem ligy. Další český hráč v dresu Bruins David Krejčí přihrával na dva góly.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
V rámci cyklu přednášek Svět médií v 21. století se v aule Pedagogické fakulty UP v Olomouci představil novinář a investigativní žurnalista Jiří Kubík. Promluvil o slavných kauzách, svém působení v Mladé frontě a o tom, jaký má názor na ovlivňování médií.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - Francouzský kabaret Crazy Horse Paris zavítá poprvé do České republiky v rámci svého turné Forever Crazy. Jeho představení mohou diváci zhlédnout v pražském Divadle Hybernia od 5. do 9. listopadu. Těšit se můžeTe na krásné profesionální tanečnice, světelné efekty a projekce.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Praha - Lidé vbíhající jen pár metrů před jedoucí tramvaj jako běžná praxe. Pražská řidička tramvaje ukazuje pomocí záběrů z palubní kamery nebezpečné situace, kterým musí na kolejích denně čelit. Řidiči a chodci nedodržující dopravní předpisy často tak ohrožují své vlastní i cizí životy. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY