út., 7. květen 2019 21:43

AFO Junior již podruhé přilákalo mladé zájemce o vědu

Robot pro nejmenší Robot pro nejmenší Zdroj: Lukáš Vojáček
Olomouc – Dozvuky filmového festivalu Academia Film Olomouc pomalu utichají. 54. ročník je minulostí a všichni už vyhlíží ten další. Svůj vlaství AFO festival mohli navštívit letos podruhé i ti nejmenší na AFO Junior.

V kině Metropol pro ně byla připravena řada projekcí a v druhé polovině týdne také workshopy v Divadle na cucky. O víkendu ožila festivalem také Pevnost poznání. Workshopy kopírovaly hlavní programové sekce a děti si tak mohly vyzkoušet, jaké je to stát se součástí davu, kterým hýbe propaganda, nebo se mohly vydat na Měsíc. Ve spolupráci s partnery festivalu si bylo možné vytvořit pravou intergalaktickou svačinku se superpotravin.

AFO Junior, foto: Lukáš Vojáček

Víkendový program zavedl mladé vědce do světa robotiky. „Připravili jsme pro děti různé roboty z lega, ozobotíků, a třeba i chytrého pejska, který poslouchá hlasové příkazy,“ shrnul lektor robotické dílny Petr Mališ. V Pevnosti poznání si bylo možné vyrobit kosmické rakety nebo zamířit do laboratoře, kde si zájemci pomocí vodivé tekutiny mohli zahrát na hudební nástroj. Malý sál ve druhém patře se proměnil v cirkusový stan, učilo se zde totiž žonglování a základy magie. „Je hezké, že studenti a organizátoři festivalu dělají něco také pro děti. Byli jsme dopoledne na filmu o přírodě a pak jsme šli sem do pevnosti, protože to děti hrozně baví,“ řekla maminka trojice zvídavých návštěvníků z Olšan u Olomouce.

 

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1310 krát
Naposledy upraveno: st., 8. květen 2019 21:59
Pavla Hajpišlová

Milovnice sportu, kultury a médií ve všech sférách. Přispěvatelka do pořadu Zprávičky na ČT:D. Moderátorka kulturních a sportovních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste