po., 6. prosinec 2021 10:55

And still! David Kozma opět obhájil titul welterové váhy organizace OKTAGON MMA

David Kozma úspěšně obhájil titul welterové váhy David Kozma úspěšně obhájil titul welterové váhy Zdroj: OKTAGON MMA
Neoddiskutovatelného šampiona welterové váhy OKTAGONu čekala na galavečeru OKTAGON 29 další titulová obhajoba. Tentokrát se proti němu v kleci postavil srbský veterán UFC Bojan Veličkovič. I s touto výzvou si však „Růžový panter" poradil, ve čtvrtém kole ukončil Veličkoviče via TKO a už po čtvrté obhájil pás šampiona.

Davida „Růžového pantera" Kozmu čekala další, už čtvrtá, titulová obhajoba welterové váhy organizace OKTAGON MMA. Galavečer OKTAGON 29 se měl původně odehrát v Ostravě, kvůli zhoršující se pandemické situaci se však místo konání muselo přesunout do „Pevnosti Brno." A nebyla to jediná změna. Ta největší přišla přibližně dva týdny před zápasem, kvůli zranění legendárního Ivana Buchingera se musel pro Kozmu hledat nový soupeř. A našel se. Nabídku titulového zápasu přijal srbský bojovník a veterán UFC Bojan Veličkovič, který měl v OKTAGONu zatím dva zápasy, které oba ukončil v prvním kole.

Zápas byl pro Kozmu opět velmi fyzicky náročný, byl to však Veličkovič, kterému začala víc a víc docházet enegie. Díky tomu si český bojovník utvářel postupně stupňující se převahu. Ve třetím kole však zatrnulo všem příznivcům ,,Růžového pantera." Veličkovič vyslal přesný kop na hlavu, po kterém šel Kozma k zemi, kde ale opět ukázal svoji neskutečnou houževnatost a i z této nepřijemné situace se dostal. Zápas se tedy přelil až do čtvrtého kola, kde už Kozma plně dominoval a ukončil Srba via TKO a už po čtvrté obhájil svůj pás a odnesl si domů i bonus za výkon večera.

Kozma svůj pás zíkal na OKTAGONu 10 v roce 2018, kde zvítězil nad Gáborem Borárosem. Od té doby svůj pás obhajoval celkem čtyřikrát, postupně si na něm vylámali zuby Samuel Krištofič, Maté Kertézs, Leandro Silva a teď už i Bojan Veličkovič. David Kozma tedy zůstává jediným a v OKTAGONu neporaženým šampionem ve váze do 77 kilogramů.

 

Zobrazeno 732 krát
Naposledy upraveno: st., 8. prosinec 2021 21:05
Pro psaní komentářů se přihlaste