ne., 8. prosinec 2019 14:54

Apple představí iPhony bez konektorů

Nabíjení iPhonu bez konektoru lightning Nabíjení iPhonu bez konektoru lightning Zdroj: techspot.com
USA – Majitele nových verzí iPhonů čeká bezdrátová budoucnost. Americká společnost Apple, založená Stevem Jobsem, plánuje konec kabelů a zrušení konektorů u nejnovějších modelů. V roce 2021 by měla dokonce představit první telefony zcela bez portů. Na nové modely se mohou zájemci těšit ve dvou vlnách, a to na jaře a na podzim.

Spekulace o počtu konektorů začaly již v roce 2016, kdy se společnost Apple s příchodem iPhonu 7 zbavila otvoru sloužícího k připojení sluchátek. Nyní by podle slov experta ze společnosti TF Securities Ming-Čch’ Kchuo, mělo dojít k odstranění posledního konektoru lightning. Nejnovější modely přinesou hned několik benefitů jak pro kupce, tak pro společnost Apple.

Zájemci ocení výhody zcela bezdrátového zážitku. Podle americké televizní společnosti CNBC si firma slibuje větší zájem o telefony, které mohou v budoucnu prodávat jako dražší sortu iPhonů a s tím spojený vyšší výdělek. Ke zlepšení byznysu Apple došlo již v minulosti, kdy firma nastolila nový trend spojený s prodejem bezdrátových sluchátek.

Nápad s odstraněním konektorů se zdá být natolik úspěšný, že může inspirovat k podobnému nápadu konkurenci, která se mu dříve vysmívala. S vymizením zdířek však odpadne problém týkající se vodotěsnosti a zanášení prachu do telefonu. Další výhodou je prostor pro baterii, s jejíž kapacitou bojují všichni výrobci mobilních telefonů. Je tedy možné, že podobné změny můžeme časem očekávat i od ostatních výrobců telefonů.

Zobrazeno 939 krát
Naposledy upraveno: ne., 8. prosinec 2019 22:43

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste