ne., 7. říjen 2018 14:19

Arrows porazili Draky a jsou poprvé mistry Extraligy

Ostravští baseballisté slavící titul Ostravští baseballisté slavící titul Zdroj: Baseball Czech
Ostrava - Baseballisté ostravských Arrows ve finále proti Drakům Brno dokázali zvítězit a získali svůj první titul. Dračí tým porazili 3:1 na zápasy.

V Extralize, kterou hraje deset týmů se hraje systémem každý s každým tři zápasy. Poté následuje část vítězů. Do té postupuje prvních šest týmů a ty odehrají dalších dvacet zápasů. Po odehrání nadstavby přijde semifinále hrané na dva vítězné zápasy mezi druhým a třetím týmem. Vítěze pak čeká následné finále hrané na tři vítězné mače. Suverénní tažení Draků českou Extraligou se počítá již na několik sezón, a tak není překvapení, že si podobně Draci vedli i letos.

S přehledem vyhráli základní část před Ostravou s bilancí sedmadvaceti výher a jednou porážkou v základní části, kterou jim přichystali Eagles Praha. Ostravané skončili v základní části na druhém místě právě za Brnem. I v nadstavbové části se Ostrava umístila na druhé říčce za týmem z Brna. Arrows tak museli do semifinále proti již zmíněným pražským Orlům. Ty Ostravané přehráli doma 5:3, v Praze dokonce 8:0 a čekali je Draci.

Série začala u tabulkově lépe postavených Draků. Ti podlehli Ostravě v prvním duelu 5:7 a ve druhém šli Ostravané do trháku po výhře 4:3 na domácím hřišti. Draci odvrátili mečbol výhrou 4:0 a série se opět stěhovala do Ostravy. Definitivně. Ostravští hráči nedovolili další zaváhání a ukončili tento ročník soutěže výhrou. „Pocity se nedají ani popsat. Dočkali jsme se úspěchu po hodně dlouhé době. Náš klub slaví 45 let od založení. Je to pro nás o to úžasnější. V sérii rozhodla asi větší chuť po vítězství. Oslavy budou velké,“ řekl hrající kapitán Arrows Aleš Navrátil.

Ostrava má tak první titul zatímco Drakům se už 22. titul vybojovat nepodařilo.

Zobrazeno 1505 krát
Naposledy upraveno: ne., 14. říjen 2018 19:30
Pro psaní komentářů se přihlaste