út., 4. duben 2023 09:44

Arsenal i nadále vládne Premier League, Manchester City i přes skvělý výkon ztrácí

Hráči Arsenalu slavíci vstřelení branky. Hráči Arsenalu slavíci vstřelení branky. Zdroj: Stuart MacFarlane/Arsenal FC
Po zimní přestávce Arsenal přišel o svůj náskok a už to vypadalo, že spadne na druhé místo pod skvěle hrajícím Manchester City. Po několika špatných výkonech se Gunners ale dokázali znovu vzchopit a Citizens na ně tak ztrácí osm bodů. O víkendu se hrálo dvacáté deváté kolo, ve kterém se oběma celkům dařilo.

 

Manchester City doma zničil Liverpool

V tomto kole byl největším lákadlem zápas mezi Manchesterem City a Liverpoolem. Fanoušci očekávali vyrovnaný duel, ke kterému ale nakonec vůbec nedošlo. První půle sice skončila nerozhodným výsledkem 1:1, po změně stran se ale domácí tým dostal do obrovského tlaku a dokázal vstřelit další tři góly, skrze které vyhrál zápas 4:1 a snížil tak na pár hodin ztrátu má vedoucí Arsenal na pouhých pět bodů.


Arsenal v zápase s Leeds nezaváhal a vzal si svůj osmibodový náskok zpět


Arsenal se pod taktovkou trenéra Mikela Artety rozehrál ke skvělým výkonům a jinak tomu ani nebylo v zápase proti Leeds. Gunners, jak se domácímu celku přezdívá už od první minuty vyvíjeli na soupeře tlak a téměř k ničemu je nepusili. Arsenal tak postupně vstřelil tři góly, čímž vedl v klidu zápas do zdárného konce. V závěru se Leedsu ještě podařilo snížit, tříbrankový náskok si ale domácí vzali ihned zpátky a vyhráli tak v poměru 4:1.


Vrchol tabulky se tak vůbec nemění, Arsenal si nadále drží pohodlný náskok a pomalu se blíží k zisku nejcennější anglické trofeje.

 

 

 

Zobrazeno 362 krát
Naposledy upraveno: út., 11. duben 2023 13:13
Pro psaní komentářů se přihlaste