út., 15. březen 2016 23:38

Atletico na penalty udolalo PSV

Madrid - Atletico Madrid je dalším týmem, který se podíva do čtvrtfinále milionářské soutěže. Po základní hrací době utkání proti PSV o tom rozhodl penaltový rozstřel.

První poločas nepřinesl mnoho vyložených šancí. Když už se některý z týmů k zakončení dostal, v cestě stáli jistí gólmani. Více práce měl brankář hostí Zoet. V patnácté minutě musel vybíhat proti Griezmannovi, který si zpracoval přihrávku ve vápně a vystřelil. Zoet ale skvěle zmenšil střelecký úhel a balón vyrazil. Domácí poté ještě hrozili z rohového kopu, když nad bránu hlavičkoval Godin. Hosté se ukázali asi po půlhodině hry. Van Ginkel z pravé strany poslal nebezpečnou přihrávku do vápna, Oblak však skvěle zasáhl a míč vyrazil. Pět minut před koncem ještě Zoeta ohrozil Carrasco, autor čtyř ligových gólů ale těsně minul břevno.

Ani ve druhé půli jsme se gólu nedočkali. Šancí ale bylo více. Ta největší se zrodila z kopaček Locadia. Zpoza vápna se pokoušel obstřelit Oblaka, který výtečným reflexivním zákrokem míč vyrazil na tyč. Odražený balón hlavičkoval do prázdné brány de Jong, ale trefil hlavu bránícího hráče.  Značné oživení přinesl střídající Torres, který se pokoušel přelobovat Zoeta, síť však rozvlnil z opačné strany. Při dalším pokusu skórovat Torres opět ztroskotal na hostujícím brankáři. V šestnácté mířil z úhlu na bližší tyč, kde však stál opět připravený Zoet. Oba brankáři své týmy podrželi, a tak se šlo do prodloužení.

V prodloužení bylo opět aktivnější Atletico. PSV sázelo spíše na dobrou defenzivu a případné protiútoky. Výraznější akce ale týmy nepředvedly. Bezgólovou remízu proto měly rozhodnout penalty.

V penaltovém rozstřelu došlo k osmi pokusům na každé straně. V tom posledním selhal Narsingh, který napálil břevno. Juanfran pak s přehledem proměnil a poslal Atletico do dalších bojů.

Zobrazeno 1796 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:29
Pro psaní komentářů se přihlaste