út., 28. listopad 2017 12:08

Babiš je prvním politikem, který vystupuje v deskové hře

Desková hra Chyťte Bureše Desková hra Chyťte Bureše Zdroj: Web autora
Praha - Chyťte Bureše, takový je název společenské hry společnosti DP-Games s.r.o., která vyjde už na začátku prosince. Její zájemci mají už nyní možnost hru předobjednat skze internetové stránky. Jedná se o první společenskou hru u nás, ve které vystupuje politik. Úkolem hráčů je navíc posbírat co největší množství kauz a dostat jej tak do vězení.


Dva tvůrci si na počátku své práce jasně vymezili cíl, a to dostat dnešní mládež alespoň na chvíli od počítačových stolů a navrátit lesk a kouzlo deskových her, které by působily speciálně a zajímavě, a staly by se ideálním dárkem třeba pod vánoční stromeček. Zrovna při práci na jiném projektu se však probírala mezi lidmi témata jako jsou volby, kampaně a kauzy. Některá, občas až komediální představení některých našich politiků nenechávala chladnými ani tvůrce Josefa Dvořáka a Lukáše Poláka. „V jednom večeru jsme zrovna pracovali na našem původním projektu, když vtom jsme zahlédli jednu internetovou kampaň a zrodil se nápad Chyťte Bureše," prozradil jeden z tvůrců. „Bureš se poté stal našim dnem i nocí a intenzivně jsme pracovali na způsobu, jakým nepředstavit pouze Člověče nezlob se s humorným názvem, ale hru, za kterou se nebudeme muset stydět. Chtěli jsme vytvořit něco jednoduchého a zároveň neobyčejného s jednoduchým humorem," prozradili autoři.

I když se nepodařilo hru vydat do voleb, tak má alespoň potenciál k tomu dát politiku více do popředí a probouzet v lidech zájem o danou problematiku. Hru můžou hrát převážně osoby starší patnácti let, avšak díky napětí při hře a zajímavým pravidlům se u ní pobaví i mladší hráči, obzvlášť ve fázi, kde se dají „krást“ kauzy. Hru je možné předobjednat na adrese www.chytteburese.cz.

Zobrazeno 3373 krát
Naposledy upraveno: st., 29. listopad 2017 22:24
Pro psaní komentářů se přihlaste