so., 14. duben 2018 10:00

Barvy opět zasypou česká a moravská města. Běh Barvám neutečeš startuje v Olomouci

Barvám neutečeš 2018 Barvám neutečeš 2018 Zdroj: www.barvamneuteces.cz
Česká republika - Už po páté se na několika místech v republice poběží pětikilometrové trasy v barvách. Celá akce nese jméno Barvám neutečeš. Výtěžek z akce poputuje na charitativní organizace, konkrétně na konto Linky bezpečí. Jako první se barvami zasype Výstaviště Flora v Olomouci, kde se běh uskuteční 5. května od 13 hodin. Zúčastnit se může opravdu každý - motivem běhu není rychlost, ale zábava a pohyb pro dobrou věc.

Barvám neutečeš se na různých místech v České republice pořádá už po páté. Letos odstartuje v Olomouci na začátku května, poběží se také na dvou místech v Praze, Českých Budějovicích či Pardubicích. Poslední zastávka se uskuteční prvního září v plzeňském Borském parku. 

Všechny trasy jsou dlouhé pět kilometrů, které lze buď běžet, nebo projít. Na každé z nich barevný tým, jenž se stará o chod běhu, pětkrát vystřelí barvy, které zasypou účastníky.

S barvami spolupracuje Nadace O2, díky které výtěžek získá konto Linky bezpečí pomáhající lidem a především dětem v nouzových situacích. Minulý rok se primárně z registrací vybralo, a tím pádem poslalo, celkem 800 000 korun. Letos chtějí organizátoři Barvám neutečeš dosáhnout milionu korun.

O doprovodný program bude ve všech městech postaráno. Do Prahy například dorazí písničkář a zpěvák Voxel, v Olomouci vystoupí kapela Mirai. Ani ostatní města nebudou strádat, spoustu dalších umělců potvrdilo svou účast. Více se dozvíte na facebookových stránkách Barvám neutečeš, kde se každým dnem aktualizují informace.

Registrace jsou stále možné na webových stránkách www.barvamneuteces.cz. Přihlásit se lze jako jednotlivec, či jako skupina, která musí mít čtyři a více účastníků. Přihlášení dostanou dárkový balíček, který může obsahovat tématické tričko, barvu navíc, startovní číslo a podobné suvenýry s logem běhu. Některé z balíčků také obsahují brýle, medaili, nebo multifunkční šátek. 

Zobrazeno 1945 krát
Naposledy upraveno: ne., 15. duben 2018 19:41
Pro psaní komentářů se přihlaste