ne., 3. prosinec 2017 20:46

Benefiční večer podpoří cystickou fibrózu

Přijďte podpořit dobrou věc Přijďte podpořit dobrou věc Zdroj: Okresní hospodářská komora Olomouc
Olomouc - Adventní benefiční večer se bude konat v sobotu 9. prosince 2017 od 18 - 20 hodin v Bea centru Olomouc. Výtěžek ze vstupného bude věnován Fakultní nemocnici Olomouc na podporu léčby cystické fibrózy. Akce se koná pod záštitou primátora města Olomouc Antonína Staňka.

Cystická fibróza je genetické onemocnění, které postihuje dýchací a trávicí soustavu. V Česku se každoročně narodí s touto nemocí jedno dítě z 2500 až 3000 narozených dětí. Polovina nemocných se dnes v České republice dožívá v průměru třicetidvou let.

Koncert bude trvat 45 minut a vystoupí zde polská operní zpěvačka Ania Butkiewicz, Martin Štolba a Martin Chodúr. Ambassadory akce jsou Nikol a Jakub Ponerovi. Akci čtvrtým rokem pořádá nezisková organizace CROSSPOINT Olomouc, z. s. s pomocí Olomoucké IT společnosti Tesco SW a. s.

Koncert se koná hlavně z důvodu, aby se Fakultní nemocnice v Olomouci stala pracovištěm, kde by se zvýšila šance na zachycení nemoci a včasnou diagnostiku a léčbu cystické fibrózy. Současně je tato diagnostika možná jenom ve Fakultní nemocnici v Motole. Celý výtěžek ze vstupného bude darován Fakultní nemocnici v Olomouci n podporu léčby této zákeřné nemoci.

Vstupenky je možné zakoupit na místě konání od 17 hodin, cena jedné vstupenky je 500 Kč.

Zobrazeno 1942 krát
Naposledy upraveno: ne., 10. prosinec 2017 18:31
Pro psaní komentářů se přihlaste