so., 4. prosinec 2021 21:46

Běžela se jubilejní desátá Zámecká pětka, zvítězil rekordman tratě

Jubilejní desátá Zámecká pětka Jubilejní desátá Zámecká pětka Zdroj: Petr Křenek
Holešov – Páteční odpoledne v Holešově patřilo běžeckým nadšencům. Pětikilometrová trasa zahrnovala dva okruhy kolem zámecké zahrady s „finišem“ na zrekonstruovaném atletickém Stadionu Míru. Závod se poprvé za svou existenci konal na podzim. „Jsem rád, že i v posunutém termínu přišlo tolik účastníků,“ říká nadšeně ředitel závodu Ondřej Němec.

Přesně 100 běžců z Holešova a okolí se v pozdních odpoledních hodinách postavilo na start jubilejního ročníku Zámecká pětka. Oproti předchozím ročníkům se závod kvůli strachu ze zrušení poprvé v historii uskutečnil na podzim stejně jako sesterský závod Rohálovská padesátka.

„Musím říct, že říjnový termín a podzimní podmínky mi vyhovují daleko více, vylepšil jsem si osobák asi o dvě minuty,“ uvedl s úsměvem jeden z běžců. Příjemné běžecké podmínky napomohly i vítězi závodu. Tomáš Navrátil zdolal závod za 16 minut a 17 vteřin. Druhý Radoslav Šíbl doběhl se ztrátou 39 vteřin a nejlepší trojici uzavřel Petr Kučera se ztrátou 54 vteřin.

Největšímu potlesku se však dostalo Vladislavu Kneblovi, jenž v 86 letech předvedl v posledních metrech famózní sprint, při kterém se mu podařilo dostihnout a předběhnout těsně před cílem závodnici před sebou. „Já si vždycky nechávám co nejvíce sil na poslední metry, protože sprinty jsem měl vždy miloval, a o to je to lepší pocit, když ještě někoho dokážu předběhnout,“ říká spokojený běžec.

Ženskou kategorii ovládla Martina Novotná. Jako druhá doběhla domácí běžkyně Michaela Chytílková a třetí skončila Simona Grulichová. Mezi oceněnými byl také Oldřich Jasenský, který se jako jediný zúčastnil všech deseti ročníků. Medaile a věcné ceny předal sportovcům ředitel závodu Ondřej Němec. Speciální ocenění získali i tři nejlepší ženy a tři nejlepší muži, startující za Holešov.

Zobrazeno 565 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. prosinec 2021 17:00
Pro psaní komentářů se přihlaste