st., 20. únor 2019 23:34

Biatlonové mistrovství Evropy odstartovalo: Moravec bral brambory, mistrem je Krasimir Anev

Český biatlonista Ondřej Moravec Český biatlonista Ondřej Moravec Zdroj: Český biatlon, Petr Slavík
Raubič – V běloruském Raubiči vypuklo ve středu 20. února Otevřené mistrovství Evropy v biatlonu. Ondřej Moravec se hned v úvodním vytrvalostním závodu na 20 kilometrů blýskl čtvrtým místem. Na nejvyšší stupínek vystoupal Bulhar Krasimir Anev, druhé místo bral Nor Tarjei Boe a bronzový post jeho norský kolega Endre Strömsheim.

Letošní mistrovství Evropy nalákalo velká biatlonová jména. Nechybí zde například norský rychlík Tarjei Boe či olympijský vítěz Sebastian Samuelsson. Tito biatlonisté dali přednost evropskému mistrovství před Světovým pohárem v zámoří, který se konal v minulých dvou týdnech. Stejnou taktiku zvolil i Ondřej Moravec, jenž jako Boe a Samuelsson ladí formu na březnové mistrovství světa.

Vítr - Moravcův nepřítel

Ondřej Moravec odstartoval závod skvěle. Na první položce ani jednou nechyboval a po odjezdu ze střelnice mu patřilo druhé místo. Pak ovšem přišla na řadu druhá položka, první vestoje. Nemilosrdný vítr byl proti českému biatlonistovi. Silné poryvy větru znamenaly dvě Moravcovy chyby, čímž si trojnásobný olympijský medailista vykoledoval dvě trestné minuty. Zbylé dvě položky už ovšem Moravec "vybílil" a v cíli z toho nakonec bylo čtvrté místo.

"Bohužel Ondra byl jedním z těch smolařů, které větrný poryv sfoukl. A právě na střelnici přišel o medaili. Nikoliv kvůli dvěma chybám, ale dlouhým položkám zejména vstoje. Štěstí nebylo na jeho straně, ale ve výsledku se s tím ještě dobře popasoval," zhodnotil závod pro svazový web Aleš Ligaun, trenér mužské reprezentace.

Medailové pozice

Evropským mistrem se stal Bulhar Krasimir Anev, který na střelnici chyboval pouze jednou. Za ním se se třemi omyly na střelnici umístil Nor Tarjei Boe, jenž si vypomohl skvostným během, dnes zcela nejrychlejším ze všech závodníků. A medailovou trojici doplnil další Nor Endre Strömsheim, který čtvrtého Moravce porazil o 11 vteřin.

Zobrazeno 1133 krát
Naposledy upraveno: čt., 21. únor 2019 00:56
Pro psaní komentářů se přihlaste