×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1407
út., 24. leden 2012 16:29

Boj s hazardem v Přerově

Přerovští radní přijali novou vyhlášku města, která má omezit propagaci hazardních her. Podle ní by bylo provozovatelům výherních automatů nově zakázáno lákat hráče svítícími poutači či jinými reklamními prostředky ve výloze nebo na fasádě provozovny. V pondělí 6. února ještě o platnosti vyhlášky rozhodnou zastupitelé města.

„Pokud tato vyhláška projde, provozovatelé už třeba nebudou moci mít u své herny poutače s blikajícím jackpotem, nebo třeba i reklamní potisk s automatem. Dokonce by nesmělo být z ulice vidět ani do útrob herny,“ vysvětlila právnička přerovského magistrátu Jana Hrubá.
Vnitřních prostor provozoven se však tento zákaz týkat nebude.

Omezení hazardních her je v Přerově velmi diskutované téma. Již v prosinci bylo zastupitelstvem schváleno snížení počtu adres, na nichž lze provozovat loterie z 52 na 44. Úplný zákaz hazardu, jejž navrhovala opoziční strana Společně pro Přerov na prosincovém jednání zastupitelů, neprošel jen o dva hlasy. „Přestože jsme minule neuspěli, pokusíme se stejnou vyhlášku prosadit i na zastupitelstvu v únoru. Polovičatá opatření, která navrhuje rada, považujeme za naprosto nepřijatelná, a tak závažný problém, jakým je hazard, neřeší,“ uvedl opoziční zastupitel Richard Šlechta. (SpP).


Zdroje:
http://www.prerov.eu/cs/magistrat/tiskove-centrum/tiskove-zpravy-2012/tz-leden-2012/prerov-chce-omezit-propagaci-hazardnich-her.html
http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region/herny-v-prerove-uz-nemaji-lakat-zakazaly-jim.html
http://prerovsky.denik.cz/zpravy_region/zakaz-heren-v-prerove-neprosel-hazard-jede-dal.html

Zobrazeno 2509 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste