út., 17. březen 2020 10:56

Brněnský exekutor se pyšní domácí rouškou

Exekutor stěhuje pračku s rouškou přes pusu Exekutor stěhuje pračku s rouškou přes pusu Zdroj: Archiv autora
V souvislosti s aktuální epidemií viru COVID-19 a vydanými vládními nařízeními zavedlo mnoho podniků speciální ochranné prostředky. Bez roušky tak v Brně nelze vstoupit do cukráren, menších obchodů s potravinami a nově od 17.3. se bez roušky nesmí ani do „šaliny“.

 Místní řeší nedostatek zdravotnických ochranných pomůcek v lékárnách a vyrábějí si masky doma z kousků látek. Právě jednu takovou rouškou se pyšní i jedna z brněnských soch. Brněnské obchody hromadně na vchodové dveře vylepují oznámení pro zákazníky. Lidé bez respirátorů nebo roušek nesmí dovnitř, upřednostňována je platba kartou a pro výběr zboží jsou potřeba rukavice. Dopravní podnik města Brna umístil do svých vozů oznámení, že si nepřeje, aby cestující bez roušky zakrývající nos i pusu používali jejich služeb. Vedle tohoto oznámení v písemné podobě přidal DPMB ještě zvukové hlášení mezi jednotlivými zastávkami.

V reakci na aktuální dění a na tyto změny v mnohých provozních řádech umístil neznámý recesista speciálně vyrobenou roušku přes hlavu jedné z brněnských dominant, sochu Spravedlnosti od Maria Kotrby před budovou Nejvyššího správního soudu na Moravském náměstí. Socha kterou zde město umístilo v roce 2010 si pro svůj moderní vzhled tězce získávala oblibu, nakonec si ale srdce obyvatel moravské metropole získala. Exekutor odnášející pračku jak toto dílo místní nazývají dostal roušku patrně v noci z 15. na 16. března, autor tohoto kousku prozatím zůstává neznámý.

Zobrazeno 1468 krát
Naposledy upraveno: út., 17. březen 2020 17:04
Pro psaní komentářů se přihlaste