po., 27. listopad 2023 17:29

Byla neskutečně krásná a příliš mladá, vyjadřuje se Taylor Swift ke smrti své fanynky

Taylor Swift na Eras Tour Taylor Swift na Eras Tour Zdroj: Oficiální instagram @taylorswift, fotograf Bob Levey
Při pátečním koncertu Taylor Swift 17. listopadu v Brazílii v Riu de Janeiru zemřela třiadvacetiletá Ana Clara Benevides na srdeční zástavu z důvodu obrovského tepla. Návštěvníci vinili organizátory, kvůli zákazu vzít si vodu na stadion. Probíhá vyšetřování pro získání více faktů, avšak podle NBC to přímo nesouvisí se smrtí fanynky.

Splněný sen se stal noční můrou. Když zazněla píseň Cruel Summer, mladá fanynka omdlela z neuvěřitelného vedra, které dosahovalo skoro 60 stupňů Celsia. Zachranáři dívku ošetřili přímo na místě a poté ji převezli do nemocnice, kde bojovala hodinu o svůj život, než tragicky zemřela. Avšak nebyla jediná, která během vystoupení omdlela. Odhaduje se, že nejméně tisíc diváků také zkolabovalo.

Právě důslednost organizátorů je nyní v procesu řešení. Není jisté, zda se přizpůsobili extrémním podmínkám. Člověk by očekával, že tyto teploty vyžadují bezpečnostní opatření. Řeší se, zda se organizátoři akce a majitelé míst snažili pomoci, jak jen to bylo možné, či zanedbávali vše, nebo byli tvůrci skutečných příčin ohrožení. Někteří fanoušci tvrdí, že jim zakázali přinést si vlastní vodu na stadion. Není však jasné do jaké míry a za jakých okolností byla voda zpřístupněna. Existují tvrzení, že se prodejci stejně snažili vydělat co nejvíce peněz a prodávali předraženou vodu, i přes omdlévající jedince kolem. Tým Swift se pokoušel poskytnout vodu zdarma, ale brzo došly zásoby, takže část publika žíznila. Jsou natočená i videa Taylor, která z pódia hází vodu do davu.

Společnost Swifties vytvořila online petici, která navrhuje „zákon Benevides“. Tento zákon by učinil poskytování vody na akcích povinným a bezplatným. Petice má již více než čtvrt miliónu podpisů.

Společnost Time4Fun, která organizovala koncert Taylor, ve čtvrtek 23. listopadu vydala na svých webových stránkách v portugalštině prohlášení, ve kterém ujišťují, že pohodlí, bezpečnost a blaho jejich návštěvníků a zaměstnanců jsou vždy na prvním místě. V souvislosti s tímto případem řekli: „Jsme naprosto zdrceni ztrátou, navzdory rychlé péči a veškerému úsilí, které vynaložily lékařské týmy na akci a později v nemocnici.“ Zároveň se omluvili všem zúčastněným, kteří neměli nejlepší možný zážitek.

K situaci se vyjádřila i sama zpěvačka na svém instagramovém profilu: „Nemůžu uvěřit, že píšu tato slova, ale s roztříštěným srdcem musím říct, že jsme ztratili fanynku před začátkem vystoupení. Nemůžu ani popsat, jak jsem tímto zničená. Mám velmi málo informací, pouze vím, že byla neskutečně krásná a příliš mladá. Nebudu schopná o tom mluvit na pódiu, protože jsem přehlcená smutkem, když se o tom snažím mluvit. Chci teď říct, že cítím hlubokou ztrátu a mé zlomené srdce patří její rodině a přátelům. Tohle je ta poslední věc, která by mě napadla, že se stane, když jsme se rozhodli přivézt naše turné do Brazílie.“

Turné není zdaleka u konce. Brazílie je poslední zastávka tento rok. V únoru příštího roku se rozezpívá pod nebem Japonska. Poté bude pokračovat do Austrálie, Singapuru, Francie, Švédska, Portugalska, Španělska, Nizozemska, Spojeného Království, Německa, Polska, Rakouska a nakonec se vrátí zpátky do Ameriky.

 

Zobrazeno 176 krát
Naposledy upraveno: út., 28. listopad 2023 12:58
Pro psaní komentářů se přihlaste