út., 19. duben 2016 16:34

Bývalý místopředseda TOP 09 Pavol Lukša zakládá vlastní stranu

Ostrava - Bývalý místopředseda TOP 09 Pavol Lukša si založil vlastní politickou stranu, které se chce stát předsedou a zúčastnit se krajských voleb letos na podzim.

Bývalý místopředseda TOP 09 odešel ze strany letos v březnu. Důvodem prý byl nesouhlas s nynějším politickým směrem strany pod vedením předsedy Miroslava Kalouska. Nyní si založil vlastní stranu Dobrá volba, se kterou se chce zúčastnit krajských voleb.

Lukša by se měl stát předsedou strany. To se ale rozhodne až na ustavujícím sjezdu, který se bude konat, s ohledem na blížící se volby, během půl roku. Za Lukšou již v nynější době stojí okolo dvou stovek lidí, ze kterých se bude moci vytvořit kandidátka. "Spolupracovat chceme s každým, kdo chce nějak rozvíjet Moravskoslezský kraj," tvrdí Lukša. 

Pavol Lukša byl místopředsedou TOP 09 od roku 2009. Dříve působil v KDÚ - ČSL, kde byl také místopředsedou. Lukša je i dlouholetým starostou Čeladné. K odchodu ze strany TOP 09 ho donutila její politika, kde viděl jen agresivitu, útoky a také to, že strana nenabízí žádná řešení současných problémů.

Zobrazeno 2001 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:44
Jan Nuc

www.myapple.cz

Pro psaní komentářů se přihlaste