ne., 26. listopad 2017 12:28

Skupina Čechomor vyráží na vánoční turné

skupina Čechomor s Martinou Pártlovou skupina Čechomor s Martinou Pártlovou Zdroj: informuji.cz
Česká republika - Skupina Čechomor vyráží na své vánoční turné po České Republice. První koncert seskupení odehraje 28. listopadu, v 19:00 hodin, v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem. Vstupenky jsou k dostání na ticketstram.cz za 490 korun.

Hostem turné bude zpěvačka Martina Pártlová. „Na celé turné se už velmi těšíme, především na fanoušky. Jsme moc rádi, že se opět se všemi shledáme a příjemně  se naladíme na jedno z nejkrásnějších období v roce“, řekl frontman skupiny František Černý pro server informuji.cz. 

Vánoční Čechomor Kooperativa Tour 2017 odstartuje 28. listopadu a poslední koncert se odehraje 21. prosince v Těmicích u Hodonína v Sále Sokolovny. V rámci vánoční tour kapela zahraje v patnácti městech mimo jiné se zastaví i v Olomouci 11. prosince v Kině Metropol. Skupina tradičně v rámci vánočního turné podpoří projekt činnosti obecně prospěšné společnosti Pomocné tlapky, tento projekt se zabývá chovem a výcvikem asistenčních psů. S nadací spolupracuje Čechomor už dvanáct let. Na koncertech se představí noví členové skupiny Adam Malík a Lukáš Čunta, na některých zastávkách doprovodí skupinu český soubor čtyř violoncellistů z Prague Cello Quartet.

Vánoční turné bude posledním před plánovanou deskou a oslavou 30 let kapley na hudební scéně, ketré se odehrají příští rok. Program kapely je složenný z nějvětších hitů skupiny, ale zazní i nové písně z připravované desky, diváci se mohou těšit i na vánoční písně.

Čechomor je česká skupina hrající české, moravské, slezské a slovenské lidové písně. Skupina procestovala Evropu, Severní Ameriku, Rusko a další země, solupracovali s divadlem Na Palmovce nebo s bratry Formany. Skupina vznikla na jaře v roce 1988 pod názvem I. Čechomoravská nezávislá hudební společnost. Svoje první album Dověčnosti vydala v roce 1990, album obsahovalo 18 lidových písní. v Roce 2000 kapela vydává nové album Čechomor, podle kterého si zkrátili název své skupiny.  V roce 2015 vyšla nejnovější deska Sváteční, Čechomor získal za celou dobu svého působení na scéně tři ceny Anděl za album Proměny.

Zobrazeno 2185 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. listopad 2017 12:52
Pro psaní komentářů se přihlaste