čt., 28. duben 2022 15:48

Ceny Anděl Coca-Cola 2021

Ceny Anděl Ceny Anděl Zdroj: oficiální Instagram Ceny Anděl
Praha- Cenu Anděl si odnesla Ewa Farná, Smack nebo kapela Mirai. Martin Mikyska se ujal moderování večera. Diváci si připomněli Davida Stypkého a Miro Žbirku.

Slavnostní předávání se uskutečnilo ve středu večer v pražském Veletržním paláci. Celou akci moderoval Martin Mikyska. Večer Mikyska započal vtipnou řečí, při které se bavilo celé publikum, doplnil ho Libor Bouček. Na úvod vystoupila skupina Mirai, v průběhu večera dále vystoupila Ewa Farná nebo Pokáč. 

První vyhlášenou kategorií byla sólová interpretka, ve které zvítězila Ewa Farná s albem Umami. „Děkuju moc za tu krásnou cenu, já jsem si to strašně přála,“ řekla Farná při předávání. Druhá kategorie, která se vyhlašovala byla skupina, kterou ovládla skupina Mirai s albem Maneki Neko. Smack si odnesl cenu Anděla rovnou dvakrát, a to v kategorii cena fanoušků a v kategorii rap s albem Chimera Pt. 3: Snake. Album roku a sólového interpreta vyhrál již zesnulý David Stypka, ceny získal za album Dýchej. Během večera proběhl ještě jeden smutnější moment, zavzpomínáno bylo na Miro Žbirku. Rock ovládla kapela Sněť, která cenu však odmítla, důvodem bylo, že akci sponzoruje organizace OSA, kterou kapela nepodporuje. 

Na konci večera promluvila matka Davida Stypkého. "Chtěla bych poděkovat všem za všechno a vzkázat Davídkovi nahoru, že jsem na něj strašně pyšná. Jsem strašně šťastná, že jsem mohla být jeho máma. A pořád jsem. Děkuju," uvedla. Posledním vystoupením byla Kateřina Marie Tichá a kapela Bandjeez.

Diváci mohli sledovat přímý přenos, který probíhal na ČT1.

Zobrazeno 472 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 20:29
Pro psaní komentářů se přihlaste