ne., 28. listopad 2021 21:11

Česká basketbalová reprezentace útočí na FIBA World Cup

David Jelínek, Česko vs. Bosna a Hercegovina David Jelínek, Česko vs. Bosna a Hercegovina Zdroj: FIBA
Hráči basketbalové reprezentace opět složili své síly. Tento týden odehráli úvodní utkání kvalifikace o FIBA World Cup 2023. Napínavá bitva ale skončila prohrou. Nejvíce bodů si připsal David Jelínek.

I když v soupisce pro letošní reprezentaci nezaznívají jména jako třeba Tomáš Satoranský nebo Vít Krejčí z důvodu jejich působení v americké NBA, složení je i tak nabité jmény z české Kooperativy i zahraničních lig. Jedním z tahounů týmu se ukázal být David Jelínek, který v současné době působí ve Španělsku.
Právě ten v úvodním utkání proti Bosně a Hercegovině skóroval krásných 31 bodů. Následoval ho Ondřej Sehnal se 16 body a trojici doplňuje Martin Peterka se 14 body. To ale bohužel české lvy k vítězství nedovedlo a s Bosnou prohráli utkání 90:97. V poločase utkání vedli Češi 56:44, o výsledku rozhodla až třetí čtvrtina, kterou prohráli o dvacet bodů. Přitom právě v Sarajevu, kde se zápas uskutečnil i tentokrát, se Bosnou v roce 2018 utržili vítězství, které je dovedlo na světový šampionát.
Trenér reprezentace Ronen Ginzburg basketbalisty nyní musí namotivovat, protože již 29.11. odehrají utkání s Litvou na domácí půdě v Opavě. Ve skupině mají ještě Bulharsko, se kterým zápas odehrají ke konci února. Kvalifikace končí 4.7. duelem s Litvou.

Zobrazeno 716 krát
Naposledy upraveno: ne., 28. listopad 2021 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste