út., 14. duben 2020 15:41

Česká televize začala natáčet Lásku v čase korony

Láska v čase korony ukazuje mezilidské vztahy během pandemie Láska v čase korony ukazuje mezilidské vztahy během pandemie Zdroj: Česká televize
Česká republika – Od 14. dubna by měla Česká televize začít natáčet šestidílný sitcom nazvaný Láska v čase korony. Do procesu tvorby se budou moci zapojit i diváci a samotné natáčení proběhne v souladu se státními nařízeními za speciálních podmínek. Premiéry se sitcom dočká o dva týdny později a to 27. dubna.

Humorný seriál Láska v čase korony reaguje na současnou epidemii v České republice. V šestidílné sérii se seznámíme s obyvateli činžovního domu během období pandemie. Postavy tedy budou řešit vztahové a pracovní úskalí, do kterých je uvrhla nařízená opatření vlády spojená s nouzovým stavem. Jak uvadí Česká televize na svých stránkách seriál nemá situaci nijak zlehčovat, ale má s humorem poukázat na to, že mezilidské vztahy během pandemie fungují i nadále.

Režisér Jan Bártek a scénárista Tomáš Balbýnský se rozhodli, že chtějí při tvorbě jednotlivých dílů spolupracovat i se širokou veřejností. Tvůrci totiž vychází ze situací, které lidé v této době reálně zažívají, a proto také chtějí, aby jim diváci posílali své postřehy a příběhy, které poté do sitcomu zakomponují. Stačí tedy jen vyplnit krátký formulář na stránkách České televize a i váš příběh se může stát součástí.

Vzhledem k aktuální situaci je jasné, že natáčení nemůže proběhnout za normálních podmínek. Tvůrci si na proces tvorby dali opravdu šibeniční termín, necelé dva týdnu. Tuto dobu mají na napsání scénáře, natáčení a zároveň na odvysílání prvního dílu. Natáčení zároveň musí probíhat za přísných podmínek, které zapříčinila vládní nařízení. Točit tvůrci plánují na odložené kamery bez přítomnosti štábu. Herci musí mít během natáčení roušky a bude mezi nimi vytvořena reálná bariéra, jako například dveře. Výjimkou budou herecké dvojice, které spolu sdílí domácnost i v reálu.

První epizodu sitcomu odvysílá Česká televize 27. dubna v 21:10. Další osudy postav však nejsou zatím jasné první díl je totiž jako jediný tvořený bez pomoci diváků.

Zobrazeno 940 krát
Naposledy upraveno: út., 14. duben 2020 19:18
Pro psaní komentářů se přihlaste