pá., 15. duben 2022 22:02

Českým fotbalistkám se vzdaluje účast na mistrovství světa

Islanďanky po výhře nad Českem Islanďanky po výhře nad Českem Zdroj: ČTK
Teplice - V úterý se utkaly fotbalistky Česka s islandským výběrem, kterému podlehly 0:1. V prvním poločase češky inkasovaly sporný gól, na který dokázaly odpovědět až v nastavení, verdikt rozhodčí vstřelenou branku ale neuznal. České fotbalistky jsou v tabulce baráže na třetím místě, které na účast na mistrovství světa nestačí.

V úterý se na teplických Stínadlech utkaly ženské fotbalové výběry Česka a Islandu. Ženy bojují v baráži o účast na Mistrovství světa, které proběhne příští rok v Austrálii a na Novém Zélandu. Islanďanky jsou leadrem tabulky, Češky jsou až třetí. Přesto šlo o vyrovnaný zápas.


Zápas hned od začátku nabral rychlé tempo a hra byla agresivní. Islanďanky v 36. minutě vstřelily první branku. Po dlouhém autovém hodu prodloužila balón hlavou Glódís Perla Viggósdóttirová. S tím si česká hvězda, brankářka Barbora Votíková, dokázala poradit, když míč vyškrábla na břevno, po kterém míč dvakrát poskočil a dopadl přímo do dorážky kapitánce Islandu Gunnhildur Yrsa Jónsdóttirové. Zdálo se, že střela přišla rukou, místo hlavou, kterou se k míči islanďanka skláněla. I přesto byl sporný gól sudí uznán, navzdory české reklamaci.

Ani ve druhém poločase český tým nedokázal nasměrovat střelu na branku, a tak až do devadesáté minuty nebyla šance na vyrovnání. Ve druhé nastavené minutě po standardce skončil míč v islandské brance, ale z pohledu sudí došlo ve vápně k faulu a gól tak nebyl uznán. I přes opakované záběry nebyl žádný nedovolený zákrok k vidění a navzdory protestům českého týmu a davu fanoušků sudí nezměnila svoje rozhodnutí.

České fotbalistky jsou tak v současnosti na třetím místě tabulky za Nizozemskem, na které jim schází 9 bodů a za prvním Islandem. Právě 9 bodů by mohly české fotbalistky získat v následujících třech zápasech s Kyprem a Běloruskem, se kterým se ale utká i Nizozemsko a pravděpodobně tak Česku opět bodově odskočí.

Zobrazeno 627 krát
Naposledy upraveno: so., 16. duben 2022 22:10
Pro psaní komentářů se přihlaste