so., 26. březen 2022 17:15

"Chci válku v České republice a udělám pro to všechno," říká kulturista Grznár

Grznár ve svém videu na YouTube Grznár ve svém videu na YouTube Zdroj: Filip Grznár- YouTube
Kontroverzní kulturista a MMA zápasník Filip Grznár má opět problém s policií. Na svých sociálních sítích schvaluje válku. Jedině ve válce podle něj může člověk dosáhnout svobody. Za veřejné podněcování k válce hrozí odnětí svobody až na pět let.

Filip Grznár je MMA zápasníkem a trojnásobným mistrem Čech v kulturistice. Známý je ale hlavně díky svým sociálním sítím, kde publikuje kontroverzní názory, otevřeně schvaluje anabolické látky nebo točí videa se svým přítelem Tomiem Okamurou.


Grznár má na své facebookové stránce přes padesát tisíc sledujících. V příběhu na Instagramu, který zmizí po čtyřiadvaceti hodinách po nahrání, se vyjádřil k současné válečné situaci. Otevřeně v ní schvaluje válku a přeje si, aby válka vypukla i v České republice. ,,Těším se až v Český republice vypukne válka. Má to jednu velkou výhodu. Ve válce neexistuje právo. Ve válce můžeš páchat trestnou činnost jak vzteklej. Což se mně líbí. To je sen." Ve videu vyjádřil také přání, aby Česko napadla ruská armáda. Grznára dle vlastních slov přitahuje možnost kdykoliv, kohokoliv zabít a stejně tak zemřít bez ohledu na rodinu. Dle Deníku Právo už zahájili kriminalisté trestní řízení. V případě schvalování či podněcování války hrozí trest až 5 let odnětí svobody.


Filip Grznár je recidivistou a tento případ tak není poprvé, kdy se s kulturistou kriminalisté zabývají. V roce 2017 schvaloval vraždu Roma v Chomutově a vyhrožoval se zavražděním dalších Romů. Loni mu za tento projev uložil soud 15 tisíc korun.

Zobrazeno 1183 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. březen 2022 08:27
Pro psaní komentářů se přihlaste