čt., 28. duben 2022 22:44

Colours of Ostrava se vrací po dvouleté covidové pauze. Kdo se na festivalu představí?

Colours of Ostrava Colours of Ostrava Zdroj: Colours of Ostrava
Organizátoři ostravského festivalu Colours of Ostrava lákají na velká jména nejen z hudebního světa slibují mnoho novinek a nejlepší ročník v historii. Mezi největší zahraniční jména patří nizozemský DJ Martin Garrix a úspěšná dvojice hudebníků Twenty One Pilots.

Ostravský festival Colours of Ostrava se vrací po dvouleté covidové pauze a přestaví se interpreti z celého světa. Proběhne v Dolní oblasti Vítkovic od 13. do 16. července. 

Největší hvězdou festivalu bude holandský DJ Martin Garrix, kapela The Killers, velmi úspěšná dvojice hudebníků Twenty One Pilots nebo zpěvačka LP, která již na festivalu vystoupila v roce 2017. Z českých interpretů se můžeme těšit na vystoupení Kapitána Dema, Jiřího Krhuta a Štěpána Kozuba, Markéty Irglové nebo Jana Fica s kapelou.

Festival si zakládá na různorodosti hudebních žánrů, aby si každý fanoušek přišel na své. Z Norska na festival tak zavítá folk-popové duo Kings of Convenience, představí se i americká rapperka Princess Nokia nebo rocková kapela Tindersticks.

A jaké novinky si připravili organizátoři Colours pro letošní rok? Kromě hudebních jmen festival nabídne i divadelní program. V areálu Dolních Vítkovic se odehraje představení Runners souboru Cirk La Putyka a v blízkém multifunkčním sále Gong se představí Divadlo Petra Bezruče se svou inscenací Špinarka.

Další novinkou bude nová stage, která potěší především fotbalové příznivce. Baník stage se bude věnovat především fotbalu obecně, ale upozorní také na 100. výročí založení ostravského celku. Součástí budou pohybové workshopy, workshop pletení klubových šál a čepic nebo možnost nakreslit si své vlastní choreo.

Colours není jen hudební festival a jako vždy se můžete zúčastnit i dalších aktivit. Během dne můžete festival navštívit s dětmi, kde si děti mohou vyzkoušet sprejování na plátně, divadelní a taneční workshopy nebo shlédnout žonglovací a bubnovací show.

Kreativci mohou zabloudit do DESIGN zóny, kde je čeká umělecká tvorba z oblasti módy a výtvarného umění. Chybět nebudou ani workshopy, filmy či výtvarné instalace.
Nebude chybět ani tradiční fórum Meltingpot, který přestaví řečníky z celého světa. Každý návštěvník si určitě přijde na své, jelikož fórum nabízí možnost přednášek z oblasti žurnalistiky, sportu, politiky, vzdělávání, literatury, hudby, filmu, cestování, ekologie, ekonomie nebo třeba lifestyle a osobní rozvoj.

Zobrazeno 479 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 18:23
Pro psaní komentářů se přihlaste