čt., 17. říjen 2019 12:26

Comic con poprvé v Česku

Letošní comic con v Londýně Letošní comic con v Londýně Zdroj: Karolina Marková
Praha - Legendární fanouškovská událost, comic con, konající se ve městech po celém světě, se poprvé podívá i do Prahy. A to již začátkem příštího roku, 7. až 9. února

Nejrůznější přednášky, kostýmy, kupy fanouškovských předmětů k zakoupení a slavní hosté. To vše v sobě skrývá comic con. Světová akce, která se v různých obměnách koná v mnoha metropolích, je dost možná nejslavnější a největší fanouškovský sraz svého druhu.
Historie prvního comic conu sahá až do roku 1970, kdy se poprvé konal v americkém San Diegu. Tehdy šlo však jen o setkání fanoušků komiksů. Dnes akce vyrostla do mamutích rozměrů a pokrývá široké spektrum popkultury. Své si zde najdou nejen fanoušci komiksu ale také sci-fi, fantasy, her, anime & mangy, horroru, muzikálů a mnoha a mnoha dalších odvětví. Krom toho, comic cony také pravidelně navštěvují herci, režiséři, autoři, spisovatelé a mnoho dalších hostů. Konají se s nimi přednášky a besedy a často zde bývá možnost se s těmito osobnostmi setkat osobně. Z původního comic conu v San Diegu, jež je dnes největší akcí svého druhu, na který pravidelně dorazí více než 130 000 návštěvníků z celého světa.

Světová oslava popkulutry poprvé u nás
Příští rok přichází comic con konečně i do České republiky. Již v minulosti zde byly pokusy o uspořádání podobné akce, z čehož poslední z nich, Praguecon, skončil díky nezkušenosti organizátorů jako propadák. Letos vzal však vše do rukou zkušený tým organizátorů, který u nás zorganizoval hned několik conů, které se těší dlouhé tradici. Akce jako Festival Fantazie, která se koná začátkem léta v Chotěboři nebo donedávna Pragoffest, který bude nahrazen právě již zmíněným comic conem, se těší velké přízni fanoušků.
Pražský comic con se bude konat v nových prostorách O2 arény - O2 universum, kde se nachází konferenční a přednáškové sály, ve kterých bude probíhat program. Organizátoři již také ohlásili některé z hostů, kteří na akci zavítají. Budou jimi například Ron Perlman, Brandon Routh, Casper Vand Dien, Ian McElhinney nebo Vladimír Furdík. Z komiksových tvůrců to bude například Brian Azzarelo nebo John McCrea.
Začátkem minulého týdne se také začaly prodávat vstupenky. Ty je možné zakoupit buď na jeden nebo všechny tři dny akce. Jejich ceny se pohybují podle toho, ve kterých dnech se akci rozhodnete navštívit a to od 690 do 1890 Kč. K dispozici jsou také VIP vstupenky, které svému držiteli poskytují různé výhody (přednostní vstupy, speciální merch apod.). Podpisy a fotky s hosty se pak platí zvlášť. Vstupenky je možno zakoupit přímo na stránkách akce comiccon.cz případně na portálu Ticketmaster.

Zobrazeno 1785 krát
Naposledy upraveno: čt., 24. říjen 2019 16:39
Pro psaní komentářů se přihlaste