po., 1. květen 2023 20:48

Další desítka celebrit nasadí taneční střevíce. StarDance XII. už zná všechny své účinkující

Celá sestava StarDance Celá sestava StarDance Zdroj: Petr Hloušek, Právo
Česká republika - Televizní obrazovky se od 14. října znovu roztančí. Po roční pauze se v programu veřejnoprávní televize objeví diváky opěvované StarDance. Kdo bude ve 12. sérii soutěžního pořadu, kde hvězdy tančí, účinkovat a co se oproti předešlým ročníkům změní?

Poprvé se taneční soutěž Star Dance ve vysílacím programu České televize (ČT) objevila již v roce 2006. Jedná se o českou verzi britské televizní show Strictly Come Dancing. Diváci si pořad okamžitě zamilovali, a tak se stalo StarDance stálicí české veřejnoprávní televize. Po roční pauze se tedy od 14. října na parketu znovu objeví deset párů složených z profesionálních tanečníků a českých osobností. 

Dvanáctá řada pořadu přinese sice pár změn, ale hlavní tváře StarDance zůstávají. Pořadem bude provázet osvědčená moderátorská dvojice Tereza Kostková a Marek Eben. Staronové bude i složení poroty. Jména porotců, kteří budou výkony soutěžících bedlivě sledovat a hodnotit, asi nikoho nepřekvapí. Co ale bude pro diváky novinkou je jejich počet. Oproti minulým řadám ke stolu totiž usednou pouze tři odborníci. Tatiana Drexler, Zdeněk Chlopčík a Richard Genzer. Čtvrtý porotce, Jan Tománek, se objeví na parketu. Tak, jak dříve hodnotil, chválil a kritizoval tanečníky on, bude tentokrát tyto slova poslouchat sám, a to od svých bývalých kolegů.

Podle Generálního ředitele ČT Petra Dvořáka je výběr soutěžících z řad celebrit již tradičně pestrý. Novinkou je například tančící manželský pár. Proti sobě se totiž postaví snowboardistka Eva Adamczyková, bývalá Samková, a herec Marek Adamczyk. Toho mohli diváci vidět ve filmu Poslední závod nebo seriálu Kukačky. 

K dalším hvězdám z herecké branže, které kývly na nabídku účastnit se soutěže, se řadí Ivana Chýlková, Darija Pavlovičová a David Prachař. Ivana Chýlková je manželkou Jana Krause, divadelní a filmová herečka známá z českých romantických komedií jako je například Muž na střídačku. Z herecké rodiny Prachařů se tentokrát představí otec Jakuba Prachaře. A herecké trio uzavírá pro mnohé neznámá tvář Darije Pavlovičové. Jedná se o mladou divadelní a televizní herečka a zpěvačku s bělorusko-litevskými kořeny. 

Na parketu nebudou zastoupeny pouze zimní sporty, ale také ty letní. O to se postará vodní slalomář a kajakář Vavřinec Hradílek. I on se ale jednou nohou řadí k herecké sekci, protože si zahrál hlavní roli ve filmu Tenkrát v ráji. 

Taneční podpatky obuje i bývalá modelka a nynější moderátorka Iva Kubelková. Bohužel chvíli po souhlasu s touto jedinečnou příležitostí si Kubelková poranila rameno. Naštěstí to ale není nic vážného a díky rehabilitacím by to nemělo nikterak omezit její účast v soutěži.

Menší výhodu v práci s rytmem budou mít zpěváci. Konkrétně tedy Tereza Mašková, vítězka Superstar 2018, kterou si mnoho jejich posluchačů primárně spojuje se sytě růžovou barvou vlasu, a Richard Krajčo, frontman skupiny Kryštof, divadelní a filmový herec, zpěvák a písničkář.  

Celou desítku prozatímních tanečních amatérů uzavírá Josef Maršálek. Překvapení cele sestavy. Jedná se totiž o cukráře a pekaře, který připravoval jídlo i pro britskou královnu Alžbětu II. Sám je také autorem několika knih o pečení a v minulosti byl porotcem soutěže Peče celá země. 

Bez profesionálních tanečníků by ale soutěž vůbec nebyla. To oni mají většinový podíl na úspěchu svých partnerů a partnerek. Ze svých mužských protějšků budou dolovat nejlepší výsledek Kateřina Bartuněk Hrstková, Zuzana Dvořáková Šťastná, Adriana Mašková, Lenka Nora Nádvorková a Dominika Rošková. Dámské celebrity se pak objeví v náručích Daniela Kecskeméti, Jakuba Mazůcha, Martina Prágra, již zmiňovaného Jana Tománka a Dominika Vodičky.

 

Zobrazeno 584 krát
Naposledy upraveno: po., 22. květen 2023 17:10
Pro psaní komentářů se přihlaste