út., 26. květen 2020 10:17

Dánsko povolí cestování přes hranice milencům

Kodaň Kodaň Zdroj: pixabay
Dánsko – Vláda Dánska začala uvolňovat restriktivní opatření proti koronaviru. Nově umožnila přechod hranic pro obyvatele Německa a Skandinávských zemí.

Lidé, kteří mají partnera, letní sídlo, dítě, vnouče, rodiče nebo prarodiče v Dánsku, mohou do země cestovat. S tím, že nemusí být občané Německa, Švédska, Norska nebo Finska, stačí pokud mají trvalé bydliště v jedné z těchto zemí. Stejně tak nemusí být člověk, za kterým cestují dánským občanem.

Cestující, kteří chtějí navštívit milence, nebo partnera, mohou tak učinit, pokud je pár spolu déle než šest měsíců a pokud se už potkali naživo. Dánská policie ovšem tvrdí, že tyto podmínky jsou flexibilní. Nicméně musíte předložit jméno a adresu svého partnera, k tomu také kopie e-mailů, fotek, nebo milostných dopisů. Informovala o tom agentura Reuters.

Nová pravidla však vyvolala nevoli mezi některými dánskými poslanci, podle nichž narušují právo na soukromí. Uvědomuji si, že jsou to velmi intimní záležitosti, ale rozhodnutí o vpuštění partnera nakonec závisí na úsudku konkrétního policisty," řekl dánské televizi DR zástupce šéfa dánské policie Allan Dalager Clausen.

Zobrazeno 1666 krát
Naposledy upraveno: po., 1. červen 2020 16:42
Pro psaní komentářů se přihlaste