so., 9. březen 2019 13:17

Světoznámý houslista David Garrett míří do Prahy

David Garrett David Garrett Zdroj: david-garrett.com
Praha - David Garret je mladý houslista německo-amerického původu, který se může chlubit obrovskou šířkou svého repertoáru. Pro české diváky je tento charismatický houslista známý hlavně jako hostující hvězda koncertu České filharmonie z roku 2015. První sólový koncert tak v Pražské O2 areně odehraje ve čtvrtek 1. října.

Kromě klasických melodií se diváci mohou těšit na předělávky slavných popových či rockových písní jako například Hey Jude, Purple rain nebo Viva La Vida od Coldplay. Když rozehraje své housle do tónů Nothing Else Matters od Metallicy nebo legendární Smells Like Teen Spirit od Nirvany, je jasné, kde se vzala přezdívka „Ďáblův houslista“.

Dosud vydal jedenáct alb, to poslední s názvem Unlimited – Greatest Hits vyšlo v roce 2018. Jako oslavu jedné dekády na hudební scéně vyráží rodák z Německa na stejnojmenné celosvětové turné, které zahájí již 4. května v Chemnitz v Německu, zastávka v České republice bude jednou z posledních v rámci tohoto turné.

Poslední světové turné Explosive Live v letech 2017/2018 vidělo přes 400 tisíc diváků ve 20 zemích. David Garrett excelentně zvládá přechody od nejkomplikovanějších klasických kompozic k nejslavnějším moderním písním současných hudebních es, což ho řadí k nejlepším instrumentalistům naší doby.

Vstupenky na tento jedinečný koncert je možné koupit v síti Ticketportal od 1490 - 2990 Kč.

Zobrazeno 2476 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. březen 2019 11:26
Pro psaní komentářů se přihlaste