po., 28. únor 2022 23:45

David Koller vyrazil na pomoc Ukrajině

David Koller s manžekou David Koller s manžekou Zdroj: Facebook David Koller
Česká Republika - Zpěvák David Koller se vydal na dlouhou cestu za účelem pomoci postiženým ukrajinsko-ruským konfliktem. Ve sbírce, kterou s manželkou uspořádali, vybrali téměř 400 tisíc korun. Do Čech přivezli ukrajinskou rodinu.

Frontman skupiny Lucie, David Koller, je známý svojí politickou angažovaností a často i odvážnou kritikou, při které si nebere servítky. Tentokrát nezůstal jenom u slov, ale sám se aktivně zapojil. V sobotu 26. února letošního roku se zpěvák s manželkou Annou vydal na pomoc ,,Situace je natolik vážná, že jsem nevydržel sedět doma. Půjčili jsme si se ženou dodávku a jedeme na hranice pomoct lidem, kteří utíkají před Pu­tinovým peklem,” řekl Koller na jednom z videí zveřejněných na Facebooku a Instagramu, kde také celou cestu průběžně dokumentoval. S manželkou uspořádali veřejnou sbírku na pomoc Ukrajině. Koller sbírku zpropagoval na svém facebookovém účtu, kde má více než 60 tisíc fanoušků. Za 3 dny se vybralo bezmála 400 tisíc korun.

Koller do akce nešel bezhlavě, zaregistroval se do skupiny, která organizuje pomoc na ukrajinsko-slovenských hranicích a zprostředkovává dobrovolníkům potřeby Ukrajiny. Dárce v sobotu poskytl zpěvákovi zdarma dodávku s plnou nádrží. Koller s manželkou po cestě nakupovali potřebný materiál. Zejména hygienické potřeby, balenou vodu dětskou výživu a zdravotnický materiál. Celkem utratili 20 tisíc korun. Zbylých více než 360 tisíc budou manželé Kollerovi rozdělovat na humanitární organizace.

V neděli Koller informoval o předání veškerého nákupu. Ani zpět ale nejel naprázdno. Na hranicích vyzvedl ukrajinskou ženu s dětmi a odvezl je za manželem do České republiky.

Po návratu do Čech Kollera čekal křest nově vydané knihy Fotografity, která více než osmi sty fotografiemi dokumentuje historii kapely Lucie. Kniha byla po uvedení na trh okamžitě vyprodána a musel být proveden dotisk.

Zobrazeno 458 krát
Naposledy upraveno: pá., 4. březen 2022 18:24
Pro psaní komentářů se přihlaste